Afyon Mısri 1. etap kentsel dönüşüm projesinin detayları açıklandı!

Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ankara temaslarının ardından Mısri Mahallesi’nde hayata geçecek 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinin detaylarını açıkladı.

48 AY 950 LİRA KİRA YARDIMI

30 Aralık Çarşamba günü saat 11:00'de Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya Mısri Mahallesi’nin yanı sıra İmaret Camii ve çevresinde Kentsel Dönüşüme tabii olan tüm mülk sahiplerinin pandemi kuralları çerçevesinde katılabileceğini ifade eden Başkan Zeybek, Türkiye’ye örnek olacak bu dönüşümün şehrimizin çehresini değiştirecek nefis bir mimari çalışmayla ortaya çıkacağını söyledi. TOKİ ile anlaşma sağlayan hak sahiplerine sözleşmenin imzalandığı andan itibaren 48 ay boyunca 950 lira kira yardımında bulunulacağını aktaran Başkan Zeybek, “Devletimizin vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek” dedi.

“BAKANIMIZ MAHALLELERİ BİREBİR YERİNDE GÖRDÜ”

Başkan Zeybek açıklamalarına şöyle devam etti; “2013 yılında Afyon’da bir Kentsel Dönüşüm yapılması kararlaştırılmıştı. Bu süreçte o günden bu güne kadar çok fazla ciddi bir gelişme olmamıştı. Ta ki; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’in Afyon’a yapmış olduğu ziyarete kadar…  Sağolsun Bakanımız Afyon’a yapmış olduğu bu ziyarette TOKİ Başkanımız ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüzle birlikte Mısri ve İmaret Camii etrafında yapılması düşünülen Kentsel Dönüşümle ilgili mekânları bire bir yerinde gördü.  Buraların acilen Kentsel Dönüşüme girmesi yönünde bir karar alındı.  Peşinden TOKİ proje ihalesine çıktı.

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”

Projeler tamamlandı, geçtiğimiz haftalarda TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşmenin ardından 15 Şubat 2021’de Cirit Kayalığı Millet Bahçesi’nin,  25 Şubat 2021’de ise Mısri Camii etrafında 300 konutluk 1. Etabın ihale tarihini açıklamıştık. Mart ayına kadar Kentsel Dönüşüme tabii olacak alandaki konutların boşaltılması talimatı verilmişti. Bizlerde bu kış aylarında vatandaşlarımızın zor durumda kalabileceklerini ifade ettik. Burada vatandaşlar arasında kulaktan dolma bilgiler vardı. Kimileri “Kentsel Dönüşüm değil, rantsal dönüşüm, Karaman Mahallesi’nde olduğu gibi 30-35 metre arsası olanlara bir daire verilecek” gibi bir beklenti içerisine girilmişti.

“BİLGİLERİ İLK AĞIZDAN ALACAKLAR”

Tüm bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırma adına Ankara’da Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede şehrimizde mülk sahiplerinin katılacağı bir toplantı yapılmasını kararlaştırdık. 30 Aralık Çarşamba günü saat 11:00’de de AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak toplantımıza Milletvekillerimizin yanı sıra Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü yetkilileri, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, projeyi yapan GEDAŞ firması yetkilileri ve vatandaşlarımız katılacak.  Bu toplantımızda halkımızın kulaktan dolma bilgilerle değil, ilk ağızdan bilgilendirilmelerini istiyoruz.  

“CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

İlkbahar aylarından itibaren boşaltma işlemlerinin tamamlanarak ihaleyi alan firmanın biran önce yıkım işlemlerine başlamasını öngördüklerini ifade eden Başkan Zeybek; “İlkbahar aylarında da boşaltma işlemleri tamamlanıp, TOKİ’nin ihalesini yaptığı firma biran önce hem yıkıma hemde yapım işlemlerine başlayacak. Afyon’un çehresini değiştirecek nefis bir mimari çalışma olacak. Bittiğinde belki de burası şehrimizin cazibe merkezi olacak. Afyonumuza hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyoruz. Projemiz, 1. Etap Mısri Mahallesi olarak başlayacak etaplar halinde İmaret Camii ve çevresinde de devam edecek. Kentsel Dönüşüm bürosu ile yada TOKİ ile anlaşma sağlayan hak sahiplerine anlaşmayı sağladığı andan itibaren devletimiz 48 ay boyunca 950 lira kira yardımında bulunacak. Mağdur olmayacaklar” dedi.  

Afyon Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arık 3 yıl önce

sayın bakanımız uc arı evi175 dedi simdi 400 binoldu halk tepkili kime inanacaz dukkan yokgazllıgolcad

Avatar
betul 3 yıl önce

asla vermeyecez

banner182

banner181