Afyon Dazkırı TOKİ Evleri'nde hak sahipleri belli oldu!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi, Esentepe Mahallesi’nde inşa edilen 137 konutun hak sahipleri çekilen kura ile konutlarını belirledi.

Kura töreni 16 Ağustos 2018, Perşembe günü Dazkırı Belediyesi Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

TOKİ ve Dazkırı Belediyesi işbirliğinde “Talep Örgütlenmesi” yöntemiyle hayata geçirilen projede 78’i 2+1 ve 64’ü ise 3+1 planında inşa edilen142 konutun yanı sıra ticaret merkezi ve cami bulunuyor.

“Alt Gelir Grubu” kapsamında bulunan 2+1 planındaki konutlar 330 TL’den başlayan taksitlerle %12, %15, %20 peşinat ve 180, 216, 240 ay vade, “Orta Gelir Grubu” kapsamında 3+1 konutlar ise 629 TL’den başlayan taksitlerle %10, %15, %20 peşinat, 120, 156, 180 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu. 

TOKİ, sosyal konut mimarilerinin “kendi yöresinden, kendi yaşantısından izler taşıması”nı amaçlıyor.

Yatay mimari tarzda inşa edilen bu projede de modern ve yöresel mimarinin izleri buluşturuldu. Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler ve ahşap görünümlü kaplamalar kullanıldı. 

Mahalle konseptli projede yerleşim alanı, ticari birimi, camisi, meydanı, parkı, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

TOK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181