10 Soruda Akpınar ve 1050 Konutlarda Kentsel Dönüşüm!
Akpınar mahallesi ve 1050 konut kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yaşanan son gelişmeler neticesinde hak sahiplerinin merak ettiği birçok konu ortaya çıktı. Peki Akpınar mahallesi ve 1050 konutlar bölgesi için yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesinin detayları nelerdir ? Hak sahiplerinin bilmesi gerekenleri sizler için araştırdık ve haberimizde yer verdik.

İşte 10 soruda Akpınar ve 1050 konutlar kentsel dönüşüm projesi...

1- Akpınar ve 1050 konutlar kentsel dönüşüm projesindeki yeni daire sayısı kaç olacak ? Mevcut sayı ne kadar artacak ?
Bölgede mevcut durum itibariyle 2.290 olan daire sayısı kentsel dönüşüm sonrası 2.448 daire olacak

2- Mevcut daire metrekareleri değişecek mi ? Değişen metrekareler hangi sitelerde ve nasıl olacak ?
Akpınar ve 1050 konutlardaki kentsel dönüşümün ardından mevcut durumdaki dairelerin metrekarelerinde değişiklik olacaktır. Değişiklik sonrası;
130 adet 66 metrekare daire 90 metrekare
60 adet 85 metrekare daire 110 metrekare
2.060 adet 101-104 metrekare daire 120 metrekare
40 adet 112-116 metrekare daire
130 metrekare

3- Yeni bloklar kaç katlı olacaktır ? Mevcuttaki 5 kat olan binaların yeni kat sayısı kaç olacaktır ?

Müteahhit firma tarafından belirlenen yeni projeye göre binalar 15 kat ve 12 kat olacaktır. Bu durumda 21 blok 12 katlı, 24 blok 15 kat olacaktır.


4- İnşaatlar ne zaman tamamlanacak ? Dairelerin teslim tarihleri nedir ?
Akpınar ve 1050 konutlar kentsel dönüşüm projesinin tamamlanma süresi ortalama 5 yıl+1 yıl olarak planlanmaktadır. Etaplar halinde sürecek inşaat çalışmalarında belirlenecek bölgelerdeki yıkımlarla beraber ilk daire teslimleri ortalama 18-20 ay sonra gerçekleşecektir. Blokların yıkımlar sırayla gerçekleşeceği için periyodik çalışmalar neticesinde daire teslimler yapılacaktır. 


5- Mevcut durumdaki konut blok sayısı değişecek mi ? Değişecekse yeni durumda kaç blok olacak ?
Mevcut durumdaki 229 olan blok sayısı 45 blok olarak değişecektir.

6- Mevcut durumdaki konut parsel alanı azalacak mı ?
Mevcuttaki 121.700 metrekare olan konut parsel alanı 25.733 metrekare olacaktır.

7- Yeni projede daire başına otopark sayısı kaç olacak ? İşyerleri otopark sorunu yaratacak mı?
Kentsel dönüşüm sonrası her daire başına 1 araçlık kapalı otopark hakkı verilecektir. Ayrıca ticari alanlar için 50.000 metrekare kapalı otopark olacaktır.

8- İnşaat firmasının proje teminatı olarak vereceği teminat tutarı ne kadardır ? 
Projeyi yapmak isteyen inşaat firmasının proje için 100 milyon tutarında bir teminat mektubu vereceği belirtiliyor.

9- Kentsel dönüşüm için hak sahipleri kira yardımı alacak mı? Taşınma masrafı için ödeme olacak mı ?
Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda kira yardımı, taşınma masrafı ve diğer haklar ile ilgili bir bilgi verilmemiştir. Konu ile ilgili ilgili dernekten bilgi talep edebilirsiniz.

(6306 sayılı afet yasası'na göre hak sahipleri kentsel dönüşüm sürecinde 18 ay boyunca kira yardımı alma hakkı vardır. Bursa için belirlenen kira yardım tutarı daire başına 750 TL'dir)

10- İnşaat firmasının istediği "muvafakatname" nedir ? Tapu yerine geçer mi ? Bağlayıcılığı var mıdır ?
Emlak ve gayrimenkul işlerinde kullanılan muvafakatname; Bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesidir. Muvafakatname tapu yerine geçmez, ancak yasal olarak geçerliliği olan bir belge olduğu için bağlayıcılığı bulunmaktadır. Kentsel dönüşüm için istenen muvafakatname belgesi inşaat firmalarının resmi işlemleri yerine getirebilmek için istediği bir belgedir. Bu kapsamda hak sahiplerinin dikkat etmesi gereken muvafakatname'nin içeriğidir.


Utku ÇALIŞKAN / EmlakSayfasi.com.tr
[email protected]


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihan 8 yıl önce

1-Müteahit firmaa hakkında detaylı bilgi edinmek isteriz.
2-Muafakatname içeriğinin yayınlanmasını isteriz.Hukukçulara danışmamız gerekir.
3-Etaplar ve blokların aktarımı konusunda çok yüzeysel bilgi verildi.Muafakatname imza sürecinden önce bu konuda detaylı bilgi yayınlanırsa iyi olur.
Kentsel dönüşüm projenizin destekçisiyim.Üstteki taleplerim aydınlanmak ve maddi ve manevi kayıplara uğramamak için konuya hakim olmak düşüncesindendir.
Saygılar.

Avatar
Ali Koçer 8 yıl önce

Bu dönüşümde büyükbir haksızlık ve adaletsizlik var. Müteahhidin istediği kısımda evi olanlar adeta cezalandırılmış yeni verdikleri kataloğu açın bakın avmlerin dibine çin setti gibi dikmişlerbirde

Avatar
Yurdagül usta 8 yıl önce

Yorumları okuyorum, çok alakasız şeyler yazmışsınız her sorunuzun cevabını verdiler ayrıca yol boyunda dairem hiç cazalandırdığımı düşünmüyorum o sizin Hüsnü kuruntunuz bizler sağlam evde oturmak istiyoruz gerisi teferruattır evlerimiz bize mezar olacak siz daha neyin kafasındasınız anlamıyorum binaların her yeri dökülüyor deve kuşu olmayın binanıza bir bakın ayrıca 1 gram peynirim var deyipde mandıra sahibi sanmaktan vazgeç geçin destek olun görüşlerinizi dernekle paylaşın katkı sunun yön verin yönlendirin eleştirirken azıcık aklıselim olun dernek dernekde biz sen ben o ....

Avatar
mehmet16 8 yıl önce

eger olursa güzel bi iş çıkacak sanki

Avatar
Gulay turhan 8 yıl önce

Bizde destekliyoruz ancak daha netlige ulasmamis bir suru konu var,oncelikle mutahit firma bize toplantida iyi tanitilmadi yeterince diye dusunuyorum,birde daha once bitirmis olduklari insaatlari referans olarak gostermeliler bence...fazla olan katlar satisami sunulacak kacinci katlarda olucak buda merak konusu saygilarimla...

Avatar
Gulay turhan 8 yıl önce

Bizde destekliyoruz ancak daha netlige ulasmamis bir suru konu var,oncelikle mutahit firma bize toplantida iyi tanitilmadi yeterince diye dusunuyorum,birde daha once bitirmis olduklari insaatlari referans olarak gostermeliler bence...fazla olan katlar satisami sunulacak kacinci katlarda olucak buda merak konusu saygilarimla...

Avatar
neriman_brs 8 yıl önce

metin beyin yorumlarını haklı buluyorum.inşaat firmasının hiçbir referansı olmaz mı! sözde biri çıktı eller cepte saygısızca bize ters ters konuştu! hadi yapında görelim, biz güvenilir firma istiyoruz bu bizim hakkımız

Avatar
Ali Koçer 8 yıl önce

Yorum yarım kaldı bide üst taraftakilere bakın onlarda adeta ödüllendirilmiş daha ferah daha açık daha yeşil , bide toplantıda çamaşır odası var hepsinde dediler ama bazılarında var bazılarında yok, biz aslında kiler gibi bir şeyler istemiştik ama yöneticiler ve mimar biz ne dersek o havalarında ne zaman toplantı olsa dernek yöneticileri bize şunu dermişler bunu demişler diye bedduaya başlıyorlar siyasetçi ağızlarını bırakın emeği geçenlerden ALLAH razı olsunda .TEKRAR yazıyorum blokların dağılımı adaletsiz, toplantıda hem bütün blokların arsası aynı diyosunuz sonra senin evinin metrekaresi az sen sesini çıkarma gibi laflar ediyorsunuz Müteahit evlere mi talip yoksa arsalarami,? Söylediklerimizin kaale alınması dileğiyle saygılar.

banner182

banner181