Akpınar Mahallesi sakinlerinin ön sözleşme tepkisi!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı Bursa'da öne çıkan bölgeler arasında yer alan Akpınar ve 1050 Konutlar mahalleleri için önemli bir gelişme daha yaşandı. Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği yönetimi ile Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında yapıldığı belirtilen ön sözleşme imzaladık açıklaması Akpınar mahallesi vatandaşlarının tepkisini çekti.

Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından yapılan çalışmalardan bilgileri olmadığını ve dernek üyesi olmayan hak sahiplerinin herhangi bir onayının alınmadığını dile getiren vatandaşlar, kentsel dönüşümde yetkinin tapu sahiplerinde olduğunu ve mağduriyet yaşamamak için tüm haklarını kullanacaklarını söyledi.

Evlerimizi pazarlık konusu yaptırmayız!
7 Şubat 2016 Pazar günü Akpınar Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan ve şikayetlerini dile getiren Akpınar mahallesi sakinleri; yıllarca emek harcadıkları ve tek birikimleri olan evlerinin kendilerinden izinsiz olarak pazarlık konusu yapıldığını ve bu durumda telafi olmayan mağduriyetlerin yaşanmasından korktuklarını dile getirdi. Dernek üyesi olmayan hak sahiplerinin yokmuş gibi dışlandığını ve söz konusu derneğin tek yetkili organmış gibi davranmasından rahatsız olduğunu söyleyen vatandaşlar; tek yetkilinin gerçek tapu sahiplerinin olduğunu ve kentsel dönüşüm yapmak isteyen firmaların hak sahipleri ile masaya oturması gerektiğini ifade etti.

Tunçer "Akpınar Bölgesinin değeri artacak"
Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Tunçer, toplantıda yaptığı açıklamada projeyle ilgili hak sahiplerine mart ayı içinde sunum yapacaklarını söyledi. Tunçer, "Bugüne kadar birçok firmayla görüşmeler yaptık. Ancak bir sonuç elde edemedik. Son olarak Ensa Gayrimenkul firmasından bir arkadaşımız vesilesiyle Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat firması karşımıza çıktı ve görüşmeler sonucu prensipte anlaştık" dedi.

2 bin 330 hak sahibinin onayı alındıktan sonra şirket ile protokolün imzalanacağını söyleyen Tunçer, “Akpınar kat maliklerinin cebinden 1 lira dahi çıkmayacağını ve Akpınar bölgesinin değerinde ciddi artışlar yaşanacağının altını çizdi.


Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabri inal 8 yıl önce

20 yildir 1050 konutlarda yasiyorum gercek su ki ilk depremde zaten burnunuza kotu kokular gelicek bunu unutmayin .

Avatar
Mesut Albayrak 8 yıl önce

Sabri Beye katılıyorum. Burnuma kötü kokular geliyor diyenler keşke ortaya somut bişeyler koyabilse. Türkiyede kim halkın faydası için öne çıksa; çaba harcasa; ya engelleniyor, ya zan altında bırakılıyor. Dernek işine aklı yatmayanlar, gitsin madem kendisi bireysel olarak bir çözüm üretsin, işe talip bulsun bize sunsun, yada ortaya bir fikir sunsun en azından..

Avatar
Mesut Albayrak 8 yıl önce

2300 kişiden illa ki tepki gösteren, memnun olmayan çıkacaktır; haberde sanki herkes buna karşı imiş anlamı çıkıyor. Ama benim gördüğüm mahallelinin çoğunluğunun dönüşümü istediği ve beklediğidir. Yapılan önsözleşmenin yasal bağlayıcılığı yoktur. Prensipte anlaşmadır. Zaten dernekte herkes adına sözsahibi olduğunu iddia etmiyor, herkes adına kararı ben vereceğim demiyor. İşe talip olan firma ile dernek ortak bir noktada anlaşırlarsa; şartlar üye olan olmayan herkese sunulur; çoğunluk kabul ederse olur. O zamanda da yine bu tepki gösterenler olacaktır; 2300 az bir sayı değil çünkü.. Daha önce %85 bulundu ise aynı projeye daha iyi şartlarla fazlası da bulunur diye düşünüyorum.

Avatar
Mesut Albayrak 8 yıl önce

Çok taraflı ve objektif olmayan bir haber. Bir anlaşmaya varılıp halka sunulduğu zaman göreceğiz halk tepki mi göstermiş yoksa destekliyormu.. Şu an bile derneğin 1000e yakın üyesi var; 1000 tane de üye olmayan dönüşümü destekleyen kişi vardır. Olsa olsa 300 kişi istemiyordur. Benim gördüğüm ve tahminim böyle..

Avatar
Özgür Dursun 8 yıl önce

Tutturmuşsunuz bir ön sözleşme gidiyor.
Bu sözleşme adı üstünde zaten ön anlaşma firmayla Akpınar halkının istekleri doğrultusunda istenilen en önemli maddeleri ortaya döküp mutabık olmuşlar kötü bşey mi bu..
ama bazıları hala kiler istesin konservelerini koyacak oda istesin yazık size beeee..
ALLAH KORUSUN BİR DEPREM OLSA HEPİMİZ ÖLECEĞİZ....
ONDAN SONRADA TAKDİRİ İLAHİ DİYECEKSİNİZ...
DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN....... KÖSTEK OLMAYIN BU İŞİ HEP BERABER YAPACAĞIZ...

Avatar
Özgür Dursun 8 yıl önce

Burnuma kötü kokular geliyor diyorsunuz kaç defa derneğe geldiniz kaç defa bu işin içine girdiniz dışarıdan elinizi kolunuzu bağlayıp bakmakla olmuyor bu işler yakında anca burnunuza TAŞ ALTINDAN KALAN CESET KOKULARI GELİR ANCAK......

Avatar
NİHAT ŞAHIN 8 yıl önce

Kimsenin tepkisi olmadı yalan yanlış haber yapmayın

Avatar
Ayhan Gürhanoğlu 8 yıl önce

beyler haberi iyi okuyun, ondan sonra yorum yapın! dernek başkanında açıklması var zAten neyin eleştirisini yapıonuz

banner182

banner181