Aksaray küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve geldiği günden beri üzerinde çalıştığı Belediye tarihinin en büyük projesi olan 375 Milyon liralık Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Mutlu sona ulaştı.

Özellikle sanayi esnafları için elzem olan yatırımın bir an önce başlaması için girişimlerini sürdüren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk ile birlikte Ankara'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ Başkanlığına giderek TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmeler sonucunda Aksaray Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olan 375 Milyon liralık Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinin bir hafta içinde ihale edileceği ve 2 ay içinde de yapımına başlanacağı müjdesi bizzat TOKİ Başkanı M. Ergun Turan tarafından verildi.

Yeni Sanayide İhale Zamanı Geldi
TURAN "AKSARAY KÜÇÜK SANAYİ PROJESİ, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ VE BÜYÜK PROJELERİNDEN BİR TANESİ" 
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Aksaray'daki Küçük Sanayi Sitesinin yapımı uzun zamandır görüştüğümüz bir konu. Türkiye'de yapılan en önemli projelerden bir tanesi. Toplu Konut İdaresi için de gerçekten örnek projelerden bir tanesi. Tabi çok büyük bir proje. Hazırlık aşamaları hamd olsun şimdi bitti. Sayın Vekillerimiz, belediye başkanımız, oda başkanlarımız bu projenin takibini uzun zamandır yapıyordu. İnşallah en geç bir hafta içinde ihale tarihini almış olacağız. Şu anda dosya Projeler Dairesinden İhale Dairesine gitti. Son maliyet kontrolleri yapılıp ihaleye çıkmış olacak. Bu şu demek; inşallah 2 ay içeresinde inşaata başlayacağız anlamına gelir. Bunu da müjdelemiş olalım." dedi.

AYDOĞDU "YENİ BİR KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YOLCULUĞU NİHAYETE ERİYOR"
Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu " Yeni bir Küçük Sanayi Sitesi yolculuğu nihayete eriyor inşallah. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz. Muhtemelen 2018'in Şubat'ı gibi kazmayı vururuz diye bekliyoruz. Hayırlı olsun esnafımıza, Aksaray'ımıza ve memleketimize. Rabbim hayırlar getirsin."

SERDENGEÇTİ" AKSARAY'IN GÖZÜ AYDIN, SANAYİ ESNAFININ GÖZÜ AYDIN"
Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti "Aksaray'ın gözü aydın, Aksaray'ın küçük sanayi esnafının gözü aydın. Küçük sanayi sitesinin projesinin taşınmasının sonuna geldik.

İnşaat İhalesi talimatı verildi. Şimdi bu ölü bir sezon olduğu için ihaleyi alan firma altyapı çalışmalarını ve hazırlıklarını yapacak. İnşallah inşaat mevsimi başladığında Şubat sonu Mart başında da inşaatımız hızla başlayacak. Türkiye'nin en hızlı inşaat yapan firması TOKİ biliyorsunuz.En kısa zamanda dükkânları yapıp sahiplerine teslim edeceğiz inşallah. Bu proje için çok uğraştık. Küçük sanayi esnafımıza, ustalarımıza, mal sahiplerine, alacak insanlara hayırlı olsun. Bol kazançlı olsun. Bütün Aksaray'a saygı ve sevgilerimizi sunuyorum."

YAZGI "KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJEMİZ ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR STARTINI VERİYOR"
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı "TOKİ Başkanımız ile imzalamış olduğumuz Sanayi Dönüşüm Projesini daha önce müjdelemiştik. Bu konu ile alakalı olarak TOKİ ile uzun süren bir görüşme sürdürüyorduk. Bu görüşme neticesinde ön protokol anlaşmasını imzalamıştık. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile Ankara'da yeni bir görüşme yaptık.Ve müjdeli haberi aldık.

Küçük Sanayi Sitesi Projemiz Allaha çok şükür şu an itibarıyla artık startını veriyor. Proje çalışması sizlerin de bildiği gibi göreve başladığımız andan itibaren teknik ekibimizle beraber çok yoğun gayretler gösterdik. Oda başkanlarımızda bizlere destek oldu. Sanayi esnafımızı mutlu sona kavuşturuyoruz. 

TOKİ başkanımızda bizzat kendisi açıkladı. Şu anda ihalesi için start verdi. Önümüzdeki haftalarda inşallah ihale internetten de yayınlanacak. Daha sonra da yapımına geçilecek. Bunu da en kısa sürede başlatıp, en kısa sürede teslim etmeyi planlıyor. Ben başta TOKİ Başkanımız olmak üzere, kıymetli vekillerime, Oda başkanlarıma, başkan yardımcıma, teknik elemanlarıma, müdürlerime ve bu projede emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

"KONUK "TOKİ BAŞKANIMIZIN YANINDA MÜJDELİ HABERİ ALDIK"
Ağaç İşleri Odası Mesut Konuk" Mustafa Serdengeçti vekilimiz, Cengiz Aydoğdu Vekilimiz, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcımız Mustafa Karahancı ile beraber TOKİ Başkanımızın yanında müjdeli haberi aldık.Allah izin verirse sanayi projemizin ihale sözünü de aldık. Bir haftaya kadar ihale tarihi açıklanacak. 

TOKİ Başkanımız kendisi bizzat açıkladı. Allah izin verirse bu işin ilk önemli adımını atmış olduk.Buradan da müjdesini vermek istiyorum. Herkese saygılar sevgiler sunuyorum.

"ÜÇKULAK"BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYOR, ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"
Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak" Sayın Aksaraylı esnaf ve sanatkâr kardeşlerim TOKİ Başkanımızla bizzat görüşerek sanayi projemizle ilgili gerekli açıklamaları aldık. Bir haftaya kadar ihale yapılacağı sözünü aldık İnşallah.

Vekillerimiz, belediye başkanımız, bu projede emeği geçen herkese ayrı ayrı Teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Sanayi projemizin Aksaray'ımıza vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Aksaray 68 haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181