Aksaray Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm projesi ihalesi gerçekleştirildi!
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve geldiği günden beri üzerinde çalıştığı Belediye tarihinin en büyük projesi olan 375 Milyon liralık Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Mutlu sona ulaştı. Dev projesinin ihalesi gerçekleştirildi. 
 
Sanayi esnafları ve Aksaray için çok büyük önem taşıyan Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Özellikle sanayi esnafları için elzem olan yatırımın bir an önce başlaması için girişimlerini sürdüren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ihale öncesi Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk ile İstanbul’da bir araya geldi.

TOKİ İhale Daire Başkanı Abdulvahap Afşin'in Başkanlık yaptığı ihaleye Türkiye’nin önde gelen 22 firması katıldı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaraylı Oda Başkanlarının da katıldığı ihalede katılımcı firmaların verdiği teklifler açıklandı ve komisyon tarafından değerlendirmeye alındı. İhale sonuçlarının gerekli araştırma ve incelmelerin tamamlanmasından sonra açıklanacağı bildirildi.  

Aksaray Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olan 375 Milyon liralık Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ihalesinin gerçekleşmesinin ardın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Oda Başkanları açıklama yaparak görüşlerini şu şekilde ifade ettiler.

BAŞKAN YAZGI “ BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”
 Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “ İstanbul’da TOKİ Hizmet binasındayız. Yeni sanayi sitemizle ilgili yıllardır özlemle beklediğimiz ihaleyi çok şükür gerçekleştirdik. Ben burada öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başta Salim Müdürüme, Başkan Yardımcım Mustafa Karahancı’ya daha sonra her an her zaman beraber olduğumuz ve bu projenin gerçekleştirilmesinde sonuna kadar yanımızda olan bütün oda başkanlarıma canı yürekten teşekkür ediyorum. Bir Teşekkürümde esnaflarımıza olacak. Sanayideki esnaflarımız hiçbir şeye aldırış etmeden bize ve TOKİ’mize güvenerek belediyemize güvenerek bizlerle beraber oldular. Elhamdülillah bunun bugün çok güzel meyvesini alıyoruz.Ben bütün esnaflarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İhalemize 22 tane firma katıldı. Hepsi birbirinden güçlü firmalar. İhale sonuçları da yaklaşık 20 güne kadar netleşecek. Fiyat teklifleri ve sorgulama işlemleri tamamlanıp değerlendirildikten sonra bu işi alan firma netleştikten sonra inşallah kısa zamanda protokoller imzalanıp sanayi sitemizin bir an önce yapımına başlanacak. TOKİ yetkililerinin de söylediği gibi en kısa zamanda esnaflarımıza teslim edilecek. Ben bu ihalenin şimdiden hem Aksaray’ımıza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi projesinin her aşamasında bizlerle beraber olan Milletvekillerimize de Teşekkür ediyorum. TOKİ çalışanlarına, Gürol beyden tutunda proje kontrolümüz yapan bütün ekibine Değerli TOKİ başkanımız Ergün beye çok Teşekkür ediyorum Allah razı olsun onlardan. Böyle çok güzel ve devasa bir projesi şehrimize kazandırdılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

AĞAÇ İŞLERİ ODASI BAŞKANI KONUK “HEP BİRLİKTE MÜJDELİ HABERLERLE GELİYORUZ”
Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk" Değerli başkanlarımızla beraber sanayi projemizin ihalesine katıldık. Allah izin verirse 20 gün içinde başkanımız açıklamasını yapacak. Projemizin son aşamasına geldik. Aksaray’ımıza  müjdeli haberlerle dönüyoruz. Sanayi projemiz esnaflarımıza ve Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI KOÇAŞ “ BİZ BELEDİYE BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
ATSO Başkanı Ahmet Koçaş “Aksaray’ımız adına yine güzel günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Belediye Başkanımızın önderliğinde değerli oda başkanlarımızla birlikte İstanbul’da TOKİ Başkanlığındaydık. Yaklaşık 22 firmanın katılımı ile Aksaray’ımıza yeni yapacağımız sanayi projemizin ihalesi gerçekleşti. Aldığımız bilgiye göre 15-20 sonra ihaleyi alan firma ile ilgili gerekli açıklama TOKİ tarafından yapılacak. Ondan sonra belediye başkanımızda gerekli açıklamayı yapacaktır. Ben buradan Aksaray’daki bütün hemşerilerimize özellikle sanayi esnafımıza sesleniyorum Biz ilk günden bugüne kadar sürekli şunu söylemiştik; “Biz belediye başkanımızın yanındayız. Biz bu projeye inanıyoruz. İnşallah en kısa süre içinde bu proje hayata geçecektir.” dedik sağ olsun onlarda bizlerin söylemesiyle bizlere inandılar. Değerli belediye başkanımızın da söylemlerine inandılar ve yanımızda oldular. Zor bir proje. Mevla’m yüzümüzü kara çıkarmadı. TOKİ başkanımızla yaptığımız görüşmelerde şunu söyledi bu çok büyük ve maliyetli bir proje ama özellikle Haluk Başkana söz verdiğimiz için, Milletvekillerine söz verdiğimiz için geri dönemedik dedi.Şu anda da bu tip projelere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden taleplerin olduğundan bahsetti. Sanayi projemizin başta Aksaray’ımıza ve Türkiye’mize hayırlara vesile olmasını diliyorum.2018’in bahar aylarında temelini atıp binaların hizmete açılış kurdelesini kesmeyi Cenabı Allah bizlere nasip etsin diyor tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI DOĞAN CEYLAN “BU PROJE AKSARAY’IMIZIN YÜZ AKI OLACAK”
Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan “ Öncelikle sanayi projesinin bu aşamaya gelmesinde çok büyük emeği olan Haluk Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.Esnaf ve Sanatkarların hep yanında oldu. Şu anda da bu mutluluğu hep birlikte paylaşıyoruz. Haluk başkanımız esnaf ve sanatkârların ne sıkıntısı olursa olsun hep yanımızda oldu. Esnaf ve sanatkârlar için yapılabilecek her iş konusunda bize “Tamam esnafımız ne istiyorsa nasıl bir proje istiyorsa onu yapalım” dedi. Onlarca Trilyonluk bir yatırımı Aksaray’ımıza kazandırması çok önemli. Bizde bu projede hep başkanımızın yanında olduk. Sayın başkanımızda bizi hiç kırmadı. “ Bu proje yapılacak. Hayata geçirilecek. Bu Aksaray’ımızın yüz akı olacak. Aksaray’ımıza yakışacak. Aksaray’a nasıl bir hizmet yapılacaksa en güzelini bizim yapmamız ve iyi anılmamız lazım” diyerek bu sözleriyle bizleri mutlu etti. Aksaray halkının huzurunda sayın başkanımızı tebrik ediyorum. Bize bu mutluluğu yaşattığı için. Bu proje yüz akımız olacak inşallah.” 

MADENİ SANATKÂRLAR VE TAMİRCİLER ODASI BAŞKANI MEHMET ÜÇKULAK “ESNAF VE SANATKÂR KARDEŞLERİME HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak" Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin biz emanet ettiği şu İstanbul’dan Eyüp Sultan Hazretlerinin bulunduğu şu güzel şehirden Somuncu Baba diyarı, veliler şehri, evliyalar mekânı Yeşil Aksaray’ımıza sevgiler hürmetler sunuyorum. Bu projemiz, sanayimizin değerli esnaf ve sanatkâr kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese Teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181