Aksaray Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi 2 yılda bitecek!
TBMM’de yoğun geçen anayasa çalışmaları ardından Aksaray’a gelen Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile son aşamaya gelen sanayi projesini değerlendirdi. Milletvekili Cengiz Aydoğdu, en başından bu yana sanayi projesini takip ettiğini açıklayarak projede ki dükkan maliyetleri konusunda TOKİ ile çok sıkı pazarlık sonucu bu neticeye varıldığını bildirildi. Ayrıca, TOKİ’nin böylesine büyük bir projeyi 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp teslim edeceğini belirtti.

 Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gülağaç İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen ile Aksaray Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüşen Milletvekili Aydoğdu ve Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen gündeme ilişkin konuları değerlendi.

 Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Aydoğdu, “Aksaray’ımızın sanayi projesi iki koldan ilerliyor. Hem Organize Sanayi belli bir mesafeye geldi hemde sanayi esnafımız yeni yerine kavuşacak. Projenin temelini atmak için önümüzdeki bahar ayında bismillah diyoruz. Şuanda Belediyemiz müracaatları topladı. Edindiğim bilgiye göre talep toplama oranı yüzde 85’i geçmiş, bu oranın yüzde 100 olacağına da eminim. Çünkü çok iyi bir proje ile yola çıktık. Çok iyi bir ön hazırlık yaptık” dedi.

 ‘Projede ilgili olan herkesle görüşme sağlandı’ diyerek açıklamasını sürdüren Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Ankara ve Aksaray’da projenin içinde olan en üst düzeydeki bürokrattan dükkan alma arzusunda olan esnaf ve çırağına kadar herkesten uzun bir istişare yaptık. Esnafların tüm istekleri gözden geçirildi. Projeyi hazırlayan arkadaşlarımız, sanayi esnafını yerinde ziyaret ettiler. İşyerlerini gezdiler. Öneriler dinlendi. Ve sonuç olarak Yeni sanayi projesinde alt yapı, yol, üst yapı, elektrik hizmetleri, sanayi’ye gerekli tüm alt yapı ve donanımlar nasıl olacağı konusunda her şey en ince hesap edilerek bir proje hazırlandı. Bu proje TOKİ ile yapmamız hasebiyle belki de Türkiye’de örnek gösterilecek bir projeye olacak. 

Sanayi Projemiz; Valiliğimizin, Belediye Başkanımızın, Milletvekili arkadaşlarımın, Aksaray’a kazandıracağı bir proje olacak. Öyle görüyoruz ve vatandaşımızdan bu yönde teveccüh görüyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜKKAN MALİYETİNİ MİNİMUM OLMASI İÇİN SIKI PAZARLIK YAPTIK
Dükkan maliyetlerin iyi hesap edildiğini aktaran Milletvekili Aydoğdu, “Burada projenin maliyetiyle ilgili zaman zaman kamuoyunda ileri geri bazı duyumlar alıyoruz. Maliyet hesabını biz defalarca yaptık. Sıkı bir pazarlık yaptık. Maliyet hesabına alt yapı, üst yapı ve teknolojinin önümüzdeki  yıllarda alacağı şekli de düşünüldü. Esasen sadece sanayi değil oraya yepyeni bir şehir inşa ediyoruz. Aksaraylıların zihninde sanayi çağrışımıyla gelen o eski mezbele görüntüyü yok eden her ihtiyacın karşılanabileceği üst yapıyı inşa ediyoruz. Bunlardan en önemlisi inşaatın süresi. TOKİ’nin 2 yılda bitireceğini ön görüyoruz. Onlar daha erken de bitebiliriz diyorlar” dedi.

MAYIS, HAZİRAN AYINDA SANAYİ PROJESİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ
Sanayi projelerinin tamamlanmasının uzun süreyi kapsadığını hatırlatan Milletvekili Aydoğdu, “Bizim Aksaray’da yaşadıklarımızı hatırlarsanız, sanayi projeleri 10 yıl, 20 yıl sürer. Kooperatifler içerisinde çeşitli sorunlar çıkar. Kooperatiflerin kredilendirilmesi, devletle ilişkileri, yönetim değişikliği gibi bunları hiç birisi olmadan süratle iş bitici bir bakış ile sonuca odaklandık. Önümüzdeki bahar ayında Mayıs olabilir, Haziran olabilir, temelini atmayı planlıyoruz. Aksaray’ımıza, milletimize hayırlı şimdiden olsun. Proje için Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum. Emeği geçen belediye çalışanlarımız dahil, TOKİ’de bize destek veren arkadaşlarımıza, bu işte başından sonuna kadar TOKİ Başkanı ile oturup sıkı sıkı pazarlık eden Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Aksaray Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181