www.emlaksayfasi.com.tr

Akpınar Mahallesi sakinlerinin ön sözleşme tepkisi!

Akpınar Kentsel Dönüşüm

Akpınar Mahallesi sakinleri geçtiğimiz günlerde Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından açıklanan ön sözleşme protokolüne büyük tepki gösterdi. Hak sahiplerinin bilgisi ve onayı alınmadan yapılan anlaşmayı kabul etmeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı Bursa'da öne çıkan bölgeler arasında yer alan Akpınar ve 1050 Konutlar mahalleleri için önemli bir gelişme daha yaşandı. Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği yönetimi ile Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında yapıldığı belirtilen ön sözleşme imzaladık açıklaması Akpınar mahallesi vatandaşlarının tepkisini çekti.

Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından yapılan çalışmalardan bilgileri olmadığını ve dernek üyesi olmayan hak sahiplerinin herhangi bir onayının alınmadığını dile getiren vatandaşlar, kentsel dönüşümde yetkinin tapu sahiplerinde olduğunu ve mağduriyet yaşamamak için tüm haklarını kullanacaklarını söyledi.

Evlerimizi pazarlık konusu yaptırmayız!
7 Şubat 2016 Pazar günü Akpınar Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan ve şikayetlerini dile getiren Akpınar mahallesi sakinleri; yıllarca emek harcadıkları ve tek birikimleri olan evlerinin kendilerinden izinsiz olarak pazarlık konusu yapıldığını ve bu durumda telafi olmayan mağduriyetlerin yaşanmasından korktuklarını dile getirdi. Dernek üyesi olmayan hak sahiplerinin yokmuş gibi dışlandığını ve söz konusu derneğin tek yetkili organmış gibi davranmasından rahatsız olduğunu söyleyen vatandaşlar; tek yetkilinin gerçek tapu sahiplerinin olduğunu ve kentsel dönüşüm yapmak isteyen firmaların hak sahipleri ile masaya oturması gerektiğini ifade etti.

Tunçer "Akpınar Bölgesinin değeri artacak"
Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Tunçer, toplantıda yaptığı açıklamada projeyle ilgili hak sahiplerine mart ayı içinde sunum yapacaklarını söyledi. Tunçer, "Bugüne kadar birçok firmayla görüşmeler yaptık. Ancak bir sonuç elde edemedik. Son olarak Ensa Gayrimenkul firmasından bir arkadaşımız vesilesiyle Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat firması karşımıza çıktı ve görüşmeler sonucu prensipte anlaştık" dedi.

2 bin 330 hak sahibinin onayı alındıktan sonra şirket ile protokolün imzalanacağını söyleyen Tunçer, “Akpınar kat maliklerinin cebinden 1 lira dahi çıkmayacağını ve Akpınar bölgesinin değerinde ciddi artışlar yaşanacağının altını çizdi.


Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr

Yorumlar (24)

Rasim Demirel 8 Yıl Önce

20 yıllık akpınarlıyız akrabalarımız orada yaşıyor, ama bu dernek işi pek aklıma yatmıyor! burnuma kötü kokular geliyor

Mesut Albayrak 8 Yıl Önce

2300 kişiden illa ki tepki gösteren, memnun olmayan çıkacaktır; haberde sanki herkes buna karşı imiş anlamı çıkıyor. Ama benim gördüğüm mahallelinin çoğunluğunun dönüşümü istediği ve beklediğidir. Yapılan önsözleşmenin yasal bağlayıcılığı yoktur. Prensipte anlaşmadır. Zaten dernekte herkes adına sözsahibi olduğunu iddia etmiyor, herkes adına kararı ben vereceğim demiyor. İşe talip olan firma ile dernek ortak bir noktada anlaşırlarsa; şartlar üye olan olmayan herkese sunulur; çoğunluk kabul ederse olur. O zamanda da yine bu tepki gösterenler olacaktır; 2300 az bir sayı değil çünkü.. Daha önce %85 bulundu ise aynı projeye daha iyi şartlarla fazlası da bulunur diye düşünüyorum.

Mesut Albayrak 8 Yıl Önce

Çok taraflı ve objektif olmayan bir haber. Bir anlaşmaya varılıp halka sunulduğu zaman göreceğiz halk tepki mi göstermiş yoksa destekliyormu.. Şu an bile derneğin 1000e yakın üyesi var; 1000 tane de üye olmayan dönüşümü destekleyen kişi vardır. Olsa olsa 300 kişi istemiyordur. Benim gördüğüm ve tahminim böyle..

Sabri inal 8 Yıl Önce

20 yildir 1050 konutlarda yasiyorum gercek su ki ilk depremde zaten burnunuza kotu kokular gelicek bunu unutmayin .

Mesut Albayrak 8 Yıl Önce

Sabri Beye katılıyorum. Burnuma kötü kokular geliyor diyenler keşke ortaya somut bişeyler koyabilse. Türkiyede kim halkın faydası için öne çıksa; çaba harcasa; ya engelleniyor, ya zan altında bırakılıyor. Dernek işine aklı yatmayanlar, gitsin madem kendisi bireysel olarak bir çözüm üretsin, işe talip bulsun bize sunsun, yada ortaya bir fikir sunsun en azından..

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Tutturmuşsunuz bir ön sözleşme gidiyor. Bu sözleşme adı üstünde zaten ön anlaşma firmayla Akpınar halkının istekleri doğrultusunda istenilen en önemli maddeleri ortaya döküp mutabık olmuşlar kötü bşey mi bu.. ama bazıları hala kiler istesin konservelerini koyacak oda istesin yazık size beeee.. ALLAH KORUSUN BİR DEPREM OLSA HEPİMİZ ÖLECEĞİZ.... ONDAN SONRADA TAKDİRİ İLAHİ DİYECEKSİNİZ... DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN....... KÖSTEK OLMAYIN BU İŞİ HEP BERABER YAPACAĞIZ...

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Burnuma kötü kokular geliyor diyorsunuz kaç defa derneğe geldiniz kaç defa bu işin içine girdiniz dışarıdan elinizi kolunuzu bağlayıp bakmakla olmuyor bu işler yakında anca burnunuza TAŞ ALTINDAN KALAN CESET KOKULARI GELİR ANCAK......

Ali 8 Yıl Önce

Sayın özgür bey seninde kafana takılan tek şey kiler istenmesini. Kiler olsa daha fazlası olsa kötümü olur ,kilere sadece konserve konmaz arabanın yazlık kışlık lastiklerini o an kullanmayacagin eşyalarını vs.koyarsın sen kiler lafina niye gücendin müteahhitten yanamisin mahalleliden yana mi?

Buket Yener 8 Yıl Önce

Özgür Dursun bey! neden bu kadar savunmaya geçiyorsunuz? orada yaşayan 2300 hane var, bizlerin anneleri babaları orada yaşıyor! tabiki hakkımızı arayacağız, oldu bitti diyerek mağdur olmak istiyoruz..

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Sayın ali bey öncelikle sizin evinizin olduğu kadar benim de bir evim var bende alınabilen en fazlası alınsın isterim tabiiki ama benim önceliğim kiler değil sağlam bir evde oturmak bence ilk sorulması sorulan soru kiler olmamalı ben bunu diyorum mütahit benim amcamın oğlu değil..... Ben olsam kiler yerine inşaat nasıl olacak malzeme olarak ne kullanılacak evim kaç metrekare olacak gibi soruları sorarım bir yerden ev alacağınız zaman önce kileremi bakarsınız evin sağlamlığınamı?

NİHAT ŞAHIN 8 Yıl Önce

Kimsenin tepkisi olmadı yalan yanlış haber yapmayın

Ayhan Gürhanoğlu 8 Yıl Önce

beyler haberi iyi okuyun, ondan sonra yorum yapın! dernek başkanında açıklması var zAten neyin eleştirisini yapıonuz

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Sayın Buket Yener Hanımefendi; Benim kimseyi savunmuyorum derneğe sahip çıkmıyorsanız en azından saygı duyun burda görev alan abilerimiz ve kardeşlermizde bizler gibi AKPINARLI. Tabiiki hakkınızı, hakkımızı arayacağız ama bu işler bireysel olarak OLMAZZZ. Ben bunu anlatmak istiyorum. Ne kadar birlik içinde olursak o kadar kuvvetli oluruz. Hiçbir zaman olduya bittiye gelmedi dediğiz gibi olsaydı şu AKPINAR ELİMİZDEN GİTMİŞTİ.... Birlik olalım lütfen......

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Sayın Utku Çalışkan Bey, Dün yapılan toplantıda kimden bilgi aldınız bilmiyorum ama salon içinde sizin bahsetmiş olduğunuz gibi bir tepki olmadı. Elbetteki bu işi istemeyen olacak elbetteki karşı çıkan olacak ama sanki tüm AKPINAR sakinleri bu işe karşıymış gibi haber yapmanız etik değildir.

Utku ÇALIŞKAN 8 Yıl Önce

Özgür Dursun bey, haberin içerisinde salonda bir tepki oldu yazmıyor zaten. Yorum yapan vatandaşlarımızın görüşüne yer verildi. Aksini belirtiyorsanız sizde bize görüş verebilirsiniz. Bu platform herkese açıktır.

Mesut Albayrak 8 Yıl Önce

Merhaba Utku Bey; öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. Yorum yapan vatandaşların yorumuna yer verildi diyorsunuz fakat; bu görüştüğünüz kişilerin yorumları haberde genele maledilmiş ve topyekün karşı çıkılmış şeklinde haber yapılmış. 2300 kişiden elbetteki değişik görüşler çıkacaktır. Haberde dönüşümü veya derneğin faaliyetlerini savunan kişilerin görüşü yok. Yanlışın burada olduğunu düşünüyorum; sizde bakarsanız hakvereceksiniz. Şu an bu haberi bu konu ile ilgili kurumlar; görüşülen mütahit firma vb. görse okusa onlarda aynı şekilde anlar ve yürütülen faaliyetlere negatif etki eder. Şunu da belirtmeliyim; 2310 haksahibinin 1000e yakını derneğe üye olmuş ve geneli dönüşümü istiyor, bunun dışında da yüzlerce kişi üye olmadan aynı beklenti içindedir. Tabiki istemeyen de vardır ama haberde sadece tepki gösteren vatandaşların yorumları var. Diğerlerine de yer verilmeli idi veyahut bundan sonra artık telafi amacı ile bu görüşteki kişilerle de görüşüp bir haber daha yapılmalı.

Mesut Albayrak 8 Yıl Önce

Ben derneğe bir hafta önce destek için üye oldum bunu da belirtmek isterim; yönetim de filan değilim. Toplantıda dernek yöneticileri özellikle kendilerinin firma ile yaptıkları ön sözleşmenin bir bağlayıcılığı olmadığını belirttiler; ki zaten yok, karar verecek olanlar bu bölgedeki tüm insanlar. Kimse; kimsenin yerine bir karar vermiyor. Onlar bölgedeki insanların ortak taleplerini dile getirip; firma ile görüşmeleri yürütüyorlar. Kabul edilebilir bir anlaşmaya varılırsa bu tüm bölgedeki insanlara sunulacak, karar yine onların olacak. Bu belirtilmesine rağmen; sanki hakları yenmiş gibi feryat edenler ya konuyu anlamıyorlar ya da muhalefet etmekten zevk alıyorlar. Tek yetkili tapu sahibi yani benim diyorlarsa onlarda bir taraftan çözüm ve proje üretsinler; kurumlarla görüşsünler, proje hazırlatsınlar, yüklenici bulsunlar. He bunu yaparlarsa ben onları da desteklerim. Yeterki kuru muhalefet olmasın. Demem o ki Utku Bey, bu düşünceleride dile getirirseniz hem adil olur hem bizde seviniriz

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Utku bey; İnsanların kafasını karıştırmayın lütfen bizim mahallemizde olumsuz bakanların yanında bu iş olsun can ve mal güvenliğimiz bir an önce emniyet altına alınsın diyende bir kesim var ama siz ne yaptınız sadece olumsuz tarafı aldınız ve haber yaptınız.Lütfen bardağın sadece boş olarak görmeyelim boş olan bardağı mahalle sakinlerinin avantajına nasıl çeviririz diye hep beraber ortak düşünelim. Sizler böyle haberler yaparak sadece ortalığı karıştırıyorsunuz.

Vural Çakmaktaşı 8 Yıl Önce

45 milyon TL lik stad inşaatında Bursa nın en büyük inşaat firmalarından biri kaç kere battı ve inşaat kaç yıl sürdü. En düşük maliyetle bile 450 milyon TL lik bir proje yi bu firma nasıl finanse etmeyi düşünüyor sermaye yeterliliği nedir projede garantör kimdir ? Bu iş Türkiye ölçeğinde bu işte marka bir kaç inşaat firması dışında bir bütün olarak yapılamaz. Bina bina etap etap ilerlenmeli

Ferhan Öztürk 8 Yıl Önce

dernek üyelerinin yorumlarına baktıkça insanın eveet diyeceği varsada demek istemiyor. bu kadar iletişimsizlikle neyi çözmeyi düşünüüyorlar acaba? en ufak bi muhalefette bile tavrınız ortada!yarın öbür gün inşaat sorun olsa ne yapacaksnız acaba..insanların vebali var unutmayın efendiler!!!

Münir Hacıoğlu 8 Yıl Önce

Soğanlıdaki dönüşümde 2400 konut için 4 kez ihale yapıldı, 3 ayrı firma ve belediye anca kaldırabiliyor bu yükü! dernekteki arkadaşlar ii niyetli olabilir ama amatör oldukları kesin..

Özgür Dursun 8 Yıl Önce

Beyler ve Bayanlar; Ortada bir bardak var hep birlikte bu bardağı Akpınar halkının avantajına nasıl doldurabilirizi konuşalım birbirimize cevap vermek yerine Bizim sadece BİRLİK VE BERABERLİĞE ihtiyacımız var...

Ertan Erçik 8 Yıl Önce

Hepsini bir Kazana atalım kaynasın istiyorsunuz. Tüm evlerin aynı değerde olmadığı gerçeğini ne yapacaksınız. Evi küçük olan var büyük olan var .yola yakın olan var korupark a yakın olan var

Esra 7 Yıl Önce

21katla nasil depremden korunacaksak yine bukadar yuksek katta yangin felaketinden nasil korunacagiz .onumuzde yeni olan yangin felakatleei var .Yuze yakin kisi yanginda olmus .Bunlari hic dusunen yok.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.