www.emlaksayfasi.com.tr

Mar Yapı Sefaköy G Hub projesi geliyor!

Avrupa Yakası Konut Projeleri

Mar Yapı; önümüzdeki dönemde İstanbul'un prim yapan bölgelerinden Sefaköy'de akademik rezidans konseptinde G Hub isimli projeye başlayacak.

Yenilikçi anlayışıyla sektörün ve yatırımcıların ilgisini çeken dinamik gayrimenkul geliştirme firmalarından Mar Yapı; önümüzdeki dönemde istanbul'un prim yapan bölgelerinden Sefaköy'de akademik rezıdans konseptınde G Hub isimli projeye başlayacak. Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, Türkiye'de geliştirdiği yenilikçi ve nitelikli projeleriyle tanınan Mar Yapı'nın 11 yılda Güneşli Konutları, Divan Resıdens at G Plus, G Marın Managed by Divan, G Yoo Inspıred by Starck, Divan Residence at G Tovver, G Rotana ve Bodrum projelerine imza attığını söyledi. Güneşli Basın Ekspres bölgesinde hayata geçirdikleri projelerde otelcilik sektöründe dünyanın önde gelen gruplarından Divan, VVanda ve Rotana ile stratejik iş birliği yaptıklarına dikkat çeken Varon, projelerine yatırım yapanlara otel konforunda hizmet ve yüksek kazanç sunacaklarını ifade etti.

Varon, hedef kitlelerinin büyük bir bölümünü genç yatırımcıların oluşturduğunun altını çizerek, "Genç yatırımcılara güvenli bir liman oluşturmak ve yatırımlarını daha iyi korumak istiyoruz. Gayrimenkul yatırımlarında 35-40 yıla varan geri donuş surelerini 15-17 yıla kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Bu ancak gelir getiren mülklerle mumkun Geri dönüş sürelerini iş birliği yaptığımız firmalarla düşüreceğiz" dedi. İstanbul dışında Bodrum Yalıkakavak'ta butik bir projelerinin devam ettiğini kaydeden Varon, 10 villa ve 32 adet rezıdanstan oluşacak projenin satışına yakında başlayacaklarını belirtti. Varon, DÜNYA İnşaat Dergısı'nın sorularını şöyle yanıtladı

- Firmanızın hikayesini anlatır mısınız?
VARON:
2006 yılında kurulan Mar Yapı, kısa sürede Türkiye'nin yenilikçi gayrimenkul geliştirme şirketlerinden bin haline gelmiştir. Gayrimenkul geliştirme dışında da aktif iştirakleri bulunan Mar Yapı enerji, bilişim teknolojileri, otelcilik ve hizmet sektörlerinde etkindir Mar Yapı'nın mükemmeli hedefleyen bir anlayışla imza attığı oncu gayrimenkul projeleri; Cıtyscape, WAF, MIPIM Archıtectural Revıevv gibi uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmıştır Çevreye duyarlı, modern anlayışıyla erişilebilir luksu yatırımcılarına sunan Mar Yapı; Güneşli Konutları, Divan Residence at G Plus, G Marın Managed by Divan, G Yoo Inspıred by Starck, Divan Residence at G Tovver ve G Rotana projelerine imza atarak modern mimarının şık, işlevsel ve seçkin örneklerini sergilemiştir. Uluslararası iş birlikleriyle kalitesini tescılleyen, yüksek getiri ve kazançlı yatırım sunan Mar Yapı, bölgesine ve yatırımcısına değer katan yeni projeler geliştirmeye devam etmektedir.

- Mar Yapıyı sektörde farklı kılan özellikleri neler?
VARON: 
Mar Yapı olarak 11 yılda çok şeyi sığdırdık Sektörde yenilikçi bir firma olarak tanınıyoruz. En buyuk özelliğimiz ise, yurt dışında görülen modelleri ülkemizde başarılı bir şeklide hayata geçirmek oldu. Yabancı ortaklıklarla birlikte yerli guçlu ortaklarımızla birçok projeye imza atmayı hedefliyoruz. Genelde karma projelere imza attık. Karma projelerde farklı uygulamaları devreye aldık. Markalı konut projelerinde, "gerçek markalı konut" projelerini hayata geçirdik. Bunu da yaparken hizmetin ve verilen katma değerin gerçekten arka tarafında anlamın olmasına özen gösterdik Ülkemizde rezıdans kavramının ıçı boşaltıldı. Gerçek anlamda rezıdans kavramı anlamını bizimle buldu.

- Yaşamın başladığı G yoo Inspired by Starck projesinin yüzde kaçı satıldı? VARON: 2014'un Kasım ayında temelleri atılan 321 daireden oluşan G yoo Inspıred by Starck projesinde teslimlere başlanıldı Projenin yüzde 80'ının üzerinde bir satışı gerçekleştirildi. Şu anda yüzde 35'ının teslimleri yapıldı. Günde altı daire taşınıyor. Kısa sürede teslimleri bitiririz. 40'a yakın daire kaldı. Satışlar devam ediyor Özellikle Orta Doğulu yatırımcılara çok ciddi satışlar yapıyoruz. Mar Yapı nin marka algısı yurt dışında gerçekten karşılığını buldu Projenin yüzde 30'u yabancılara satıldı. Projedeki daire tipleri 1+1 ve 2+1'den oluşmaktadır. 4 bin 500 TL'den satışa çıkan dairelerin metrekaresi şu anda 8 bin TL civarında.

- Devam eden projelerinizden bahseder misiniz?
VARON:
Divan Grup ile birlikte İstanbul'un yükselen lokasyonu Guneşlı'de Divan Resıdence at G Tower projesine imza atıyoruz Projede, 432 rezıdans var. Kaba inşaatı bitmek üzere olan projeyi 2018 yılının sonunda teslim edeceğiz Son olarak, Bodrum Yalıkakavak'ta butik bir projemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Dazlaktepe'de 24 bin metrekarelik alan üzerinde 10 villa ve 32 adet rezıdanstan oluşacak projenin kaba inşaatı bitti. İnanılmaz bir manzaraya sahip Satışlarına başlamadık. Ortaklık imkanları da doğdu Karar verme sürecindeyiz Körfez bölgesinin en önemli otelcilik markası Rotana ile bir ortaklık yaptık Rotana hem Türkiye'ye hem Mar Yapı'ya inandı ve dünyada ilk kez bir otel projesinde sadece işletmeci olarak değil aynı zamanda yatırımcı olarak yer aldı. Rotana, projenin yüzde 40'ına ortak oldu. G Rotana; 152 odalı bir otel ve 17 katta 1 +1 ve 2+1 tiplerinde 153 adet 5 yıldızlı rezıdanstan oluşuyor Rezıdanslarımızı satın alanlar arzu ederlerse otel konforunda bir yaşam'ı seçebilecekler veya Rotana'nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi olan 'Otel Apartmanları'na dahil olabilecekler Yatırımcılarımız, tapusunu aldıkları rezıdans daireleri isterlerse Rotana'ya kiraya veriyorlar. Yatırımcılar, yıllık dolar bazında yüzde 8,2'den başlayan oranlarda gelir elde edecekler Rotana, üç yıllık bir garanti veriyor. Bu sistem Erstc&Young tarafından denetlenecek.

Son olarak bu yıl içerisinde Çinli Wanda Group ile Stratejik İş birliği anlaşması imzaladık. Wanda Group bu anlaşma ile teknolojiden turizme, fınanstan gayrımenkule kadar geniş faaliyet alanlarındaki yatırımlarında Türkiye'de Mar Yapıyı stratejik ortak olarak konumluyor İş birliğinin ilk adımı Wanda'nın ilk yurt dışı otelini İstanbul'da açması olacak. Wanda Group, şu anda Çin'de 17 VVanda Vısta oteli işletiyor ve beş yıl içinde Çın dışında altı yeni VVanda Vısta oteli açmayı planlıyor Wanda Vısta İstanbul, Wanda Hotels Resort'un global pazarlardaki ilk markası olacak ve istanbul'u dünyanın diğer birinci sınıf şehirleri Chicago, Los Angeles, London, Sydney ve Gold Coast izleyecek. Wanda ile performans garantili bir ortaklığımız var. 20 senelik anlaşmamızda bize belli bir performansı garanti ediyorlar O performansı sağlayamazlarsa aradaki farkı bize kendileri ödeyecekler Bu otelcilik sektöründe az olan bir model Yatırımcı için de buyuk bir avantaj. Bu proje ile 150 milyon dolarlık bir değer oluşturuyoruz 2018 yılının sonunda da projeyi teslim etmeyi planlıyoruz.

- Yeni projeleriniz neler olacak?
VARON:
Önümüzdeki donemde Sefakoy'de akademik rezıdans konseptınde G Hub isimli projeye start vereceğiz. Alt katlarında bir yaşam alanı diğer kısımlarında ise akademik rezıdans ve ofisler olmasını planlıyoruz.

- Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgileniyor musunuz?
VARON:
 Mar Yapı olarak Guneşli'deki sanayi bölgelerini dönüştürüyoruz İstanbul bir deprem bölgesi ve bunu göz ardı edemeyiz. Bir an önce yenilenmesi şart. İstanbul'da kentsel dönüşüm kolay bir şey değil. Farklı bölgelerden kentsel dönüşüm projeleri için teklifler geliyor. İnceliyoruz.

- Hedef kitleniz kimler?
VARON:
Hedef kitlemizin çoğunluğu genç yatırımcılar. Genç yatırımcılara güvenli bir liman oluşturmak ve yatırımlarını daha iyi korumak istiyoruz Gayrimenkul yatırımlarında 35-40 yıla varan geri dönüş surelerini 15-17 yıla kadar düşürmeyi hedefliyoruz Bu ancak gelir getiren mülklerle mumkun. Gen donuş surelerini iş birliği yaptığımız firmalarla düşüreceğiz

- Basın Ekspres bölgesini değerlendirir misiniz?
VARON:
Güneşli bölgesindeki ilk projemiz 305 üniteden oluşan Güneşli Konutları'd ir. Projeye başladığımızda burada kimse yoktu. Bizi de yadırgıyorlardı. Bu bölgede böyle bir projenin karşılığını bulmayacağını söylemişlerdi Çok başarılı oldu. Bölge gelişmeye açık ve önemli bir aks. Atatürk Havalımanfnın getirdiği buyuk avantajlar, 3'uncü Havalımanfna giden yolun önemli bir kısmını Basın Ekspres oluşturuyor. Burası Maslak, Ataşehır aksı olmaya doğru ilerliyor Metronun 2019 yılında açılması bekleniyor. Metro ile bölgenin en buyuk sıkıntısı ortadan kalkacak. Değerini ise daha da artıracak. Burası yakında bir otel vadisi olacak

- Gayrimenkul sektörünün yakın zamanını ve geleceğini nasıl öngörüyorsunuz? VARON: Faiz oranları sektörümüzde önemli bir baskı oluşturuyor. Biz ve sektör oyuncuları kampanyalarla faiz oranlarını aşağıya çekecek aksiyonlarda bulunuyoruz. Bu tür kampanyalar sektöre önemli şeyler katıyor fakat yapısal reformlara ihtiyaç var. Denizli, Bursa, Ankara, İzmir gibi illerde markalı konut projesi sayısında artış yaşanıyor. Doğru lokasyonda hayata geçirilen doğru projeler satış ile ilgili hiçbir sorun yaşamıyor. 

Dünya İnşaat Dergisi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.