www.emlaksayfasi.com.tr

2. el konut satışında KDV oranı 2019!

Bilgi Odası

2. el konut satışında KDV oranı 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Konut alacak veya satacak kişilerin merak ettiği 2. el konut satışında KDV oranı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

2. el konut satışında KDV ne kadar ?
2. el konut satışında KDV oranı 2019 detayları şu şekilde; Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren yasa kapsamında ikinci el konut satışlarında kdv oranı 2019 itibariyle son verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bu yasa kapsamında ile 2. el konut satışların KDV uygulanmayacak.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vergi denetim kurulu toplantısı sonrası açıkladığı yeni vergi indirim paketi ile birlikte konutta kdv indirimi uzatılmıştı. 2. kez uzatma kararı verilen konutta kdv indirimi son gün 31 Mart 2019 olarak belirlendi.

​Konutta KDV indirimi ile birlikte büyüklüğüne, konumuna yada yapı ruhsat tarihine bakılmaksızın ticari amaçlı gerçekleştirilen tüm işyerleri ve net alanı 150 metrekareden büyük tüm konutlar için yüzde 18 oranında olan KDV indirimi ile birlikte yüzde 8'e düşürüldü.

2. el konut satışında KDV oranı 2019 detaylarını sizler için derledik. İkinci el konut satışlarında kdv olur mu sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.