www.emlaksayfasi.com.tr

Bursa'da konut piyasası Ağustos ayında da hareketliliğini korudu!

Bilgi Odası

Son dönemde yatay seyir izleyen Bursa’da Temmuz ayında hareketlenen konut piyasası, hareketliliğini Ağustos ayında da korudu.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8,67 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6,24 oldu. 

Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %10 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul’u %4 ile İzmir, %2 ile Ankara ve Bursa takip etti.

Bursa’da gayrimenkul piyasası hareketliliğini koruyor
Son dönemde yatay seyir izleyen Bursa’da Temmuz ayında hareketlenen konut piyasası, hareketliliğini Ağustos ayında da korudu. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %2 yükseldiği Bursa’da amortisman süreleri kısalarak 20 yıldan 19 yıla düştü.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ne göre, Bursa’daki kiralık konutlarda yükseliş gösteren ilçeler ise Orhangazi (%12 artış) ve Yıldırım (%5 artış) oldu.

İl genelinde kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10,05 TL olarak gerçekleşti. İnegöl’de ise kiralar düşme eğilimi sergiledi. İnegöl ilçesindeki kiralık daire fiyatlarında %-2 oranında düşüş yaşandı.

SON 6 AYDA BURSA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler En çok düşen ilçeler En kısa amortisman süresi
Yıldırım 16% Mustafakemalpaşa -18% Gemlik 19 yıl
İznik 16% Karacabey -8% Gürsu 19 yıl
Orhangazi 7% Gemlik -7% Nilüfer 20 yıl
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.