www.emlaksayfasi.com.tr

İstanbul'da konut aidatları ne kadar?

Bilgi Odası

İstanbul'da konut aidatları ne kadar sorusunun detayları ve en düşük ve en yüksek tutara sahip ilçeler haberimizde yer alıyor.

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan verilerle konut ve gayrimenkul pazarına ait çeşitli kriterlerde raporlar hazırlayan REIDIN; 1148 markalı konut projesini inceleyerek 2018 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri Raporu'nu yayınladı. 

İşte rapor verilerine göre İstanbul'un aidat ortalamaları, en düşük ve en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçeler...

İstanbul'da en yüksek aidata sahip proje Beşiktaş'ta!
İstanbul'da yaşamın başladığı markalı konut projelerinin verileri ile hazırlanan rapora göre; Avrupa Yakasında en yüksek aidat ortalaması olan konut projesi 21 TL/metrekare ile Beşiktaş'ta bulunuyor. Pendik ise 0,23 TL/metrekare ile en düşük aidat ortalamasına sahip projenin bulunduğu ilçe.



Avrupa Yakasının en yüksek aidat ödeyen ilçesi Şişli!
Ortalama değerler göz önüne alındığında Avrupa Yakasında en yüksek aidat Şişli'de ödeniyor. Metrekare başına düşen ortalama aidat tutarında ilk sırayı alan Şişli'de aidat ortalaması 9,62 TL/metrekare.

Şişli'den sonra en yüksek aidat ortalamasına sahip olan Beşiktaş'ta ise metrekare başına 9,21 TL aidat ödeniyor. 3. sırada yer alan Sarıyer, metrekarede 4,71 TL aidat bedeli ortalamasına sahip.   

Anadolu Yakasında en yüksek aidat tutarı Üsküdar'da!
Anadolu yakasında en yüksek aidat ortalaması Üsküdar'da ödeniyor. Üsküdar'da aidat bedeli ortalaması metrekare başına 4,99 TL. Anadolu Yakasında Üsküdar'ı aidat ortalamasında takip eden diğer 4 ilçe ise şu şekilde; Kadıköy, Ataşehir, Beykoz, Maltepe.




Yıllık bazda aidat değişimi en çok Arnavutköy'de yaşandı!
Yıllık aidat değişimin en çok yaşandığı ilçe yüzde 57 ile Arnavutköy. Arnavutköy'ü yüzde 49'luk değişim ile Beykoz, yüzde 21'lik değişim ile Sultangazi, yüzde 20'lik değişim ile de Bahçelievler ve Bakırköy takip ediyor.



İstanbul'un en düşük aidatı Silivri'de!
Metrekare bazında 10 TL'den başlayan aidat ortalamalarına sahip ilçelerin dışında, İstanbul'un metrekarede 2,5 TL tutarının altında aidat ödemesi yapan 5 ilçesi bulunuyor. İstanbul'un en düşük aidat ödeyen ilçesi metrekarede 1,31 TL ile Silivri. Silivriyi; metrekare bazında 1,94 TL aidat ortalaması ile Beylikdüzü takip ediyor. Aidat tutarı metrekarede 2 TL civarında olan 3 ilçe ise şu şekilde; Büyükçekmece 2,05 TL/metrekare, Arnavutköy 2,14 TL/metrekare ve Esenyurt 2,23 TL/metrekare.



Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.