www.emlaksayfasi.com.tr

Kat irtifakı ne demek?

Bilgi Odası

Kat irtifakı ne demek sorusunun detaylı cevabı haberimizde yer alıyor.

Kat irtifakı ne demek sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse; inşaatı yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusu diyebiliriz.

Kat irtifakı ne demek?
Ev satın alanlar ve ev satın alırken kredi kullananlar için önemli bir husus olan kat irtifakı, inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsada sizin satın alacağınız dairenin payına düşen arsa anlamına geliyor. Mesela, siz 10 bin metrekareden oluşan bir arsa üzerindeki 100 eşit daireden birisini satın alacaksınız. Aldığınız dairenin kat irtifakını 10.000/100 yani 100 metrekare olarak hesaplayabilirsiniz.

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmaya verilen addır. Tarafların karşılıklı yükümlülük içinde olduğu kat irtifakı belgesi tapu dairesinden alınır. Kat irtifakında müteahhit binanın özellikleri hakkında garanti verirken, alıcı da ödemelere mutabık kalacağına dair söz vermiş olur.

Alınan kat irtifakında belediye tarafından bina henüz inşa edilmemiş olmasına rağmen, yapılacak tüm dairelerin adres ve kapı numaraları belirlenir.

Kat irtifakı ne demek sorusunun cevabını sizler için derledik. Kat irtifakı başvuru evrakları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.