www.emlaksayfasi.com.tr

Konut hesabı üst limit!

Bilgi Odası

Konut hesabı üst limit ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Konut hesabı üst limit ile ilgili bilgileri sizler için araştırdık. Devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor.

Konut hesabında yüzde 20'ye varan azami devlet katkısı sağlanırken, bu katkı maksimum 15 bin lira olabiliyor. Fakat meclise sunulan yeni yasanın kabul edilmesi ile birlikte devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı.

Türk Lirası cinsinden konut hesabı açabilen Akbank, hesap açılışını belirlediği alt limit miktarları kapsamında yapıyor. Akbank konut hesabı açmak isteyen kişiler bir kereye mahsus olmak üzere hesap açılışında en fazla 37 bin 645 TL 87 kuruş yatırabiliyor.

Konut hesabı üst limit detayları şu şekilde; Konut Hesabı’na aylık düzenli aktarım tutarının üst sınırı 3.137,15 TL iken, 3 aylık düzenli aktarım tutarının üst sınırı ise 9.411,45 TL’dir. Düzenli ödeme talimatı, vadesiz mevduat hesaptan ya da kredi kartından verebiliyor.

Devletin yaptığı katkıdan yararlanabilmek için konut hesabı açtırıldıktan sonra en az 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Ödemelerin düzenli yapılması gibi şartların arandığı konut hesabına devlet tarafından katkı yapılıyor.

Sistemde belirli bir süre kalınması gereken konut hesabına göre hesaptaki birikim arttıkça devlet desteği de artıyor. Hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapma gibi şartların bulunduğu konut hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. 

Konut hesabı üst limit ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Konut hesabı alt limit için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.