www.emlaksayfasi.com.tr

Sit alanına ev yapmak!

Bilgi Odası

Sit alanına ev yapmak ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Sit alanına ev yapmak ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Sit alanı, devlet koruma alınan ve o alanda yapılaşmaya izin verilmeyen bölgelere denir.

Devlet tarafından koruma altına alınan sit alanlarına herhangi bir yapı yapmak neredeyse imkansızdır. Fakat belirli dönemler devlet tarafından bazı koşullar kapsamında yapılaşma söz konusu olabilmektedir. Bu yapılaşmalar genellikle restorasyon amacıyla olmaktadır.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nca yapılan sit alanları ile ilgili düzenlemeler kapsamında sit alanları derecelendirilmiştir. Geçmişten günümüze kadar gelmiş tarihi nitelikli alanları kapsayan sit alanına ev yapmak mümkün kılınabilir.

Sit alanına ev yapmak için alanın 3. derece doğal sit alanı olması gerekmektedir. 3. derece doğal sit alanları, koruma ve kullanma koşulları ilgili kurullarca belirlenebilen alanlardır. Bu alanlar bulunduğu yörenin potansiyeli ve kullanım özellikleri göz önünde bulundurularak doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amacıyla konut yapımına açılabilmektedir.

Sit alanları 4 gruba ve 3 seviyeye ayrılır. 1. derece, 2. derece ve 3. derece diye sevilere ayrılan sit alanlarının grupları şu şekilde;
Doğal sit alanları,
Arkeolojik sit alanları,
Kentsel sit alanları,
Tarihi sit alanları

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Yorumlar (4)

mesut kılıç 5 Yıl Önce

2011 yılına kadar yerleşim planı içinde bulunan dört bir yanı konutla dolu olan imar planlarında belediyece belirlenmiş ada ve parsel numarası buulunmakta olan ve 2011 yılında doğal sit alanına yapılan arsama prefabrik veya normal konut yapabilirmiyim

Mehmet sof 8 Ay Önce

Babadan kalma tapulu kuscenneti olarak görünen 2003yilinda sit alanına dönüştürülen tasinmazima ev yapabilrmiyim

Merve 7 Ay Önce

Sit alanı olan arsa alınır mı aldıgimiz zaman ilerde devlet elinden alır mı o arsayı?

Merve 7 Ay Önce

Sit alanı olan arsa alınır mı aldıgimiz zaman ilerde devlet elinden alır mı o arsayı?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.