www.emlaksayfasi.com.tr

Bursa'da markalı konut projeleri artıyor!

Bursa Konut Projeleri

Sur Yapı, BTG İnşaat, Özçeliksan, Ömer Kumova İnşaat, İnallar Yapı, Emiroğlulları İnşaat, Kestel Zorlu park, Yıldız İnşaat gibi pek çok şirket birbirinden iddialı projeleri Bursa'da hayata geçiriyor.

Son dönemde pek çok büyük projenin hayata geçtiği Bursa, İstanbul'a yakınlığı, Ege'ye ulaşım için geçit oluşturması, Mudanya'nın önemli bir liman olması, Bandırma-Bursa-Ayazma Osmaneli Hızlı Tren Projesi ve İzmir Körfez Köprüsü gibi faktörler nedeniyle gayrimenkul sektörü için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Kentin batı yönünde yeni projeler, doğu yönünde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber hızla gelişmeye devam ediyor.

İnşaat şirketleri şehre yatırıma hız verdi.Sur Yapı, BTG İnşaat, Özçeliksan, Ömer Kumova İnşaat, İnallar Yapı, Emiroğlulları İnşaat, Kestel Zorlu park, Yıldız İnşaat gibi pek çok şirket birbirinden iddialı projeleri hayata 
geçiriyor. 2000'li yılların başında yatırımcılar yerel müteahhitlerden oluşurken, mevcut durumda Bursa'da yerel müteahhitlerin yanı sıra İstanbul ağırlıklı projeleri bulunan inşaat firmaları da konut ve karma kullanım içeren projeler geliştirdi. Uzmanlar Bursa dışından gelen yatırımcıların yüzde 5-10 aralığında olduğunu belirtiyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, Bursa'da yaklaşık 50 bin binanın kentsel dönüşüme tabi olacağını belirterek, büyüyen nüfus da hesaba katıldığında konut üretiminin devamının kaçınılmaz olduğunu kaydediyor. İlde devam eden projelerin önemli bir kısmı Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya'da gerçekleştiriliyor.



Yeni Birlik Gazetesi 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.