www.emlaksayfasi.com.tr

Eylül ayı kira artış rekortmeni Bursa oldu!

Emlak Gündem

REIDIN-GYODER Eylül 2015 Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre Eylül ayında kiralar en çok Bursa'da arttı!

Eylül ayında 2007 Haziran=100 temel yıllı Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-7) bir önceki aya göre %2.73 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %14.66 oranında artış gerçekleşmiştir.

Eylül ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-30) bir önceki aya göre %2.38 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %8.88 oranında artış gerçekleşmiştir. Aynı dönemde 32 ikincil şehir için hesaplanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-32) ise, bir önceki aya göre %1.74 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %1.63 oranında artış gerçekleşmiştir.



Eylül ayında Bursa'da metrekare başına konut kira değerleri %3.07 oranında artmış ve Bursa kiraların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise %1.51 oranı ile Giresun olmuştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.