www.emlaksayfasi.com.tr

Konut fiyatları en çok Antalya'da arttı!

Emlak Gündem

Gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi verilerine göre aralık ayında Antalya’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.79 oranında arttı.

Aralık ayında TÜRKİYE İŞ BANKASI’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde 7 büyükşehirde konut fiyatlarında bir önceki aya göre %2.21 oranında (beklenti %2.62); geçen yılın aynı dönemine göre ise %22.26 oranında artış gerçekleşti.

Ocak 2016 için Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi tahmin değeri ise 197.0 olarak öngörülürken, aylık değer artış oranı %2.56 olması beklenmekte.

30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde ise bir önceki aya göre %1.95 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %17.39 oranında artış gerçekleşmiş durumda. Aynı dönemde 32 ikincil şehir için hesaplanan Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde artış bir önceki aya göre %1.65 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %10.13 oranında gerçekleşti.



Antalya yeniden zirvede!

Aralık ayında Antalya’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.79 oranında arttı ve Antalya fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %0.25 oranı ile Amasya olarak gerçekleşti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.