www.emlaksayfasi.com.tr

Konut fiyatlarında yüzde 24'lük artış!

Emlak Gündem

Ocak ayında Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan rapora göre konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre ise %23.70 oranında artış gerçekleşmiştir.

Ocak ayında Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan 2007 Haziran=100 temel yıllı Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-7) bir önceki aya göre %2.06 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %23.70 oranında artış gerçekleşmiştir.

Ocak ayında 
Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-30) bir önceki aya göre %1.79 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %18.77 oranında artış gerçekleşmiştir. Aynı dönemde 32 ikincil şehir için hesaplanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-32) ise, bir önceki aya göre %1.48 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %11.95 oranında artış gerçekleşmiştir.

Ocak ayında Bursa’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.87 oranında artmış ve Bursa fiyatların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %0.55 oranı ile Mardin’dir.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.