www.emlaksayfasi.com.tr

Ev vergisi emekli muafiyeti!

Emlak Vergisi

Emeklilerin ev vergisinden muaf tutulması ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Emekli vatandaşlar tarafından merak edilen ev vergisi emekli muafiyeti detaylarını sizler için araştırdık.

Ev vergisi emekli muafiyeti detayları şu şekilde;
Her yıl 2 taksit şeklinde ödemesi yapılan ev vergisi muafiyeti şartları dahilindeki kişilerin emlak vergisi ödemesi yapması gerekmiyor. 1319 sayılı kanun ile belirlenen emlak vergisi muafiyeti şartlarını taşıyan emeklilerin muafiyet dilekçesi ile belediyelere başvurması gerekiyor. Dilekçesi ile başvuruda bulunan emeklinin muafiyet şartlarına uygunluğu belirlendiğinde ev vergisi ödemesi yapmıyor.

Ev vergisi kimlere muaf sorusunun detayları şu şekilde;
Ev vergisinden mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise muaf olunuyor. Ayrıca, engelliler, gaziler, emekliler ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir gayrimenkule sahip olanlar kişiler de emlak vergisinden muaf sayılıyor. Tek bir gayrimenkule sahip olan kişilerin emlak vergisinden muaf tutulması için hiçbir gelire sahip olmadığını ve yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı aylık ile geçimini sağladığını belgelemesi gerekiyor. Emekliler de aynı durumlarda emlak vergisinden muaf olabiliyor.  

Emlak vergisi emekli muafiyeti dilekçe örneği için tıklayınız.

Ev vergisi emekli muafiyeti haberini sizler için derledik. emekliler ev vergisi veriyor mu ve emeklilere ev vergisi var mıi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emekli emlak vergisi muafiyeti detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.