www.emlaksayfasi.com.tr

3. Köprü 26 Ağustos Cuma günü açılıyor!

Güncel

27 ayda tamamlanan İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim 26 Ağustos Cuma günü açılıyor.

İstanbul'un iki yakasını üçüncü defa birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos Cuma günü açılıyor. 36 ayda bitirilmesi öngörülen diğer bir adıyla 3. Köprü projesi 27 ayda bitirildi. Projenini emel atma töreni ise 29 Mayıs 2013'te gerçekleştirilmişti.

8,5 milyar TL yatırım ile inşa edilen 3. Köprü projesinin bitiriliş süresi rekor olarak gösteriliyor. Güzergahı, Avrupa Yakası'nda Sarıyer'in Garipçe mahallesi ile Anadolu Yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtinde yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu adını Osmanlı'nın ilk halifesi ve 9. padişahı  Yavuz Sultan Selim'e ithafen almıştır.

59 metre genişliğe, 20 metreyi aşan kule yüksekliğine sahip 3. Köprü projesi 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü olacak. 

3. Köprü'nün geçiş ücreti ne kadar?
26 Ağustos'ta açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı itibari ile merka edilen unrusu ücretleri oldu. 1 Ocak'taki dolar kurulu esas alınarak belirlenen ücreti ile köprüden 1 yıl boyunca 3 dolar + KDV bedeli ile geçiş yapılacak. Türk Lirası cinsinden 9 lira 90 kuruşa denk gelen köprü geçiş ücreti 2016 yılı boyunca sabit kalacak.

Ücret tarifesinde büyük araçlara ise aracın büyüklüğü ve aksına bağlı olarak yer verilecek. Kamyonlar için belirlenen geçiş bedeli ise 21 lira 29 kuruş.

Ağır vasıta araç sahipleri dikkat!
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafiği azaltmak amacı ile ağır vasıtaların Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak zorunda olduğu ilgili bakanlıkça belirtildi. Tüm ağır vasıtalar bu köprüyü 7 gün 24 saat hiçbir saat kısıtlaması olmadan kullanabilecekler. 26 Ağustos itibarıyla ağır vasıtalar kesinlikle İkinci Köprüyü kullanamayacaklar.
  
Bağlantı yolları ücretleri ne kadar olacak? 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden bağlantı yollarına geçişte mümkün olacak. Bağlantı yolları ücreti ise kilometre başına 8 cent olarak belirlendi. Yani köprü dahil devamında hangi kavşaktan çıkarsa oradaki mesafeye bağlı olarak köprü ücretine kilometre çarpı 8 cent eklenecek.

Hızla çalışmaları devam eden bağlantı yolları kapsamında Avrupa Yakasında Odayeri'nden ve Mahmutbey Gişelerine kadar bütün bağlantı yollar tamamlandı. Anadolu Yakasında ise Riva, Çamlık, Paşaköy ve Kurtköy'den çıkış ve girişler de mümkün.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.