www.emlaksayfasi.com.tr

'3. köprü fiyatları 3 milyar lira tasarruf sağlayacak'!

Güncel

Bakan Binali Yıldırım "3. Köprü maliyeti araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak veya yadırganacak bir şey yok" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ücretlerinin sözleşme imzalanırken belirlendiğini vurguladı. Yıldırım, "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak veya yadırganacak bir şey yok" dedi. Otomotivin 3 dolar, ağır vasıtanın ise 15 dolar ödeyerek geçiş yapacağı 3. Köprü'nün devreye girmesiyle beraber İstanbul'da zaman kaybından ve trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından yılda 3 milyar lira tasarruf sağlanacağını vurgulayan Yıldırım, "Bunu göz önüne aldığınızda 2 yıl içerisinde köprü bedavaya geliyor. Şunu da vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki; en pahalı hizmet olmayan hizmettir." diye konuştu.

TRENLER BU YIL YOLDA
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Projede arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016 sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız" dedi. Yıldırım, İstanbul- Selanik hızlı tren hattının yapımını ise bu sene başlatacaklarını açıkladı.

Sabah 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.