www.emlaksayfasi.com.tr

İşte Markalı Konut Pazarının Eylül 2015 raporu!

Güncel

REIDIN Markalı Konut Projeleri Pazar Analizi Eylül 2015 ayı sonuçlarına göre yabancılara konut satış oranı %29 oldu.

Eylül ayında satışı gerçekleştirilen konutların %52’si bitmiş konut stoklarından oluşurken, %48’i ise bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır. İlgili ayda, İstanbul Avrupa yakasında satılan konutların %56’sı; Asya yakasında satılan konutların ise %3’ü bitmiş stoklardan oluşmaktadır.

Eylül ayında satışı gerçekleştirilen konutların %52’si bitmiş konut stoklarından oluşurken, %48’i ise bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır. İlgili ayda, İstanbul Avrupa yakasında satılan konutların %56’sı; Asya yakasında satılan konutların ise %3’ü bitmiş stoklardan oluşmaktadır.

%99,7'si %1 KDV oranı üzerinden satıldı
Eylül ayında markalı projeler kapsamındaki konutların %99.7 oranlık kısmı %1 KDV oranı üzerinden, %0.3 oranlık kısmı ise %18 KDV oranı üzerinden satışı gerçekleştirilmiştir.
Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, Eylül ayında peşinat kullanım oranı %22, senet kullanım oranı %41 ve banka kredisi kullanım oranı %38 olarak gerçekleşmiştir.

Eylül ayında %29'u yabancılara satıldı, tercihleri 1+1 oldu
Eylül ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların %29’luk (son 6 aylık ortalama %44) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, tercih noktasında ağırlıklı olarak 1+1 konut tipi (Eylül 2015: %42) ile ortalama 87 M2 büyüklüğe sahip konutların öne çıktığı gözlemlenmiştir.
 





 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.