www.emlaksayfasi.com.tr

Mahmutbey-Esenyurt metro hattı 2018'de bitecek!

Güncel

2014 yılında inşasına başlanan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının 4 yılda tamamlanması planlanıyor.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında detaylar belli oldu. İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan metro hattı için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' açıklaması yapıldı.

9 İSTASYONDAN MEYDANA GELECEK
2.211.600.000 TL değerindeki proje 9 istasyondan meydana gelecek. 16,04 kilometre olarak planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, birçok metro hattıyla da bağlantılı olacak. Habertürk'ten Kübra Genç'in haberine göre, Mahmutbey- Bahçeşehir metro uzatma hattı, 2014 yılında inşaatına başlanan Kabataş-Mahmutbey raylı sistem hattının devamı niteliğinde planlanan bir proje olarak düzenlendi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, Mahmutbey istasyonundan başlayarak doğu-batı istikametinde devam edecek ve TEM otoyolunun kuzeyinde Esenkent mahallesinde sona erecek. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun ilk durağı olan Mahmutbey istasyonu, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegrasyonunun sağlandığı yerdir.

4 YILDA TAMAMLANACAK
Ayrıca, TEM otoyoluna paralel konumda olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesinin iki yakasını birbirine bağlayacak olan ve şehir merkezleri için de bağlantı noktası oluşturacak önemli bir hat olarak belirlendi. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı kapsamında projenin toplam test süreleriyle birlikte 4 yılda tamamlanması hedefleniyor. 

Ensonhaber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.