www.emlaksayfasi.com.tr

Hatay Emek ve Aksaray dönüşüm projesi kapsamında riskli binalar yıkılıyor!

Hatay Kentsel Dönüşüm Projeleri

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında metruk riskli yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci yaptığı açıklamada; Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında, hak sahipleriyle anlaşmaları sağlanmış, ekonomik ve fiziksel ömrünü tamamlamış, hali hazırda hak sahibince terki sağlanmış ve boş olan metruk riskli yapıların yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
           
Başkan Kimyeci, ömrünü tamamlamış bu riskli alandaki yapıların anlaşma sağlanmış olan hak sahiplerinin de onayı alınmak suretiyle, yasal çerçevede yıkımlarının gerçekleştirildiğini, ekonomik ve fiziksel ömrünü yitirmiş harabe ve metruk olan bu yapıların varlığının her bakımdan çevre ve insan sağlığı açısından da tehdit oluşturduğunu vurguladı.
           
Şu ana kadar Aksaray Mahallesi’nde 1. ve 2. sokakta bulunan 4 ayrı metruk yapının yıkımlarının gerçekleştiğini ifade eden Başkan Kimyeci, hak sahiplerince anlaşmalar sonucu belediyemize devri yapılan bu riskli ve metruk yapıların yıkım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Antakya Belediyesi

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.