www.emlaksayfasi.com.tr

Kırşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine yenisini ekliyor!

Kırşehir Kentsel Dönüşüm

Kırşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına Banka evleri ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm projelerini de ekliyor.

Şehir merkezinde Bağbaşı mahallesindeki 2.713 konutluk Kentsel dönüşüm devam ederken Kırşehir Belediyesi bu çalışmalara yenilerini eklemeye çalışıyor.

Şehir merkezinde Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan ve Banka Evleri diye tabir edilen 70’li yıllar da yapılmış binaların kentsel dönüşümü ve yine şehir merkezinde eski sanayi alanı yanında bulunan iki katlı metruk binaların bulunduğu alanda dönüşüm çalışmaları yapılacak.

Her iki yerde yapılacak projeyi anlatmak ve hak sahiplerinin görüşlerini almak üzere Neşet Ertaş Kültür Merkezinde yapılan toplantılarda hak sahiplerinin mutluluğu gözlerinden okundu.

İstişare toplantılarından sonra bir açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Ülkemizin 2023 Kentsel Vizyonu hedefine ulaşmasında Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapabilme adına Kentsel dönüşümlere devam ediyoruz . Bu kapsamda; Banka evleri ve Eski Sanayii kentsel dönüşümü gündemimizde. Banka evlerinde toplam 195 hak sahibi var. Eski Sanayi alanında toplamda 128 hak sahibi var. Biz yaklaşık 3 yıldır bu projeyi çalışıyoruz. Son iki yılımızda proje üstünde yoğunlaştık ama Banka evleri ve eski sanayi kentsel dönüşümü birlikte koordine edelim istedik. Detaylı bilgileri belediyeye davet ederek bire bir hak sahiplerine bilgilendirme yapacağız. Bloklarda yapılacak çevre düzenlemeleri çağdaş cephesi ile şehrimize yakışır deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılacaktır. Banka evlerinde blokların hemen bitişiğinde Aile yaşam merkezi yapılacaktır. Eski sanayi de ise blokların yanında Gezegen evi ve bilim merkezi yapılacaktır. Gezegen evinin üst tarafı yeşil alan bodrum kat ise otopark olarak planlanmıştır.

Kırşehir Belediyesi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.