www.emlaksayfasi.com.tr

Tapu harcı geri alınabilir mi 2019!

Tapu

2019 yılı kapsamında tapu harcı geri alınabilir mi sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor.

Birçok kişinin merak ettiği tapu harcı geri alınabilir mi 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu harcı geri alınabilir mi 2019 sorusunun detayları şu şekilde;
Tapu harcı geri alma olanağı kentsel dönüşüm çerçevesinde taşınmaz alan kişilere tanınıyor. Kentsel dönüşümle taşınmaz sahibi olan kişiler tapu devri için ödemiş oldukları harçları kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2019 kapsamında iade ediliyor.

Tapu harcı geri ödemeden yararlanmak için 27 Temmuz 2014 ve sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen taşınmazı satın almış olmak gerekir. Bu taşınmazı satın alırken tapu harcı ödeyen kişiler başvuru yaparak ödemiş oldukları harcı geri alır.

Kentsel dönüşüm kapsamında alınan taşınmaz için tapu harcı ödendikten sonra 30 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Vegi dairesine yapılan başvuru sırasında tapu harcı ödeme dekontu, riskli yapı muafiyet yazısı, tapu fotokopisi, riskli yapı belgesi ve sözleşmesini eklediği dilekçenin yanında bulundurulması gerekir.

Tapu harcı geri alınabilir mi 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. tapu harçları geri alınır mı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edibilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.