www.emlaksayfasi.com.tr

TOKİ'den kira öder gibi fabrika sahibi olma fırsatı!

TOKİ

Hükümet, sanayi girişimcilerini sevindirecek bir düzenlemeyi eylem planına aldı ve bu plana göre fabrika kurmak isteyen Kobilere ödeme planı çizilecek, kira öder gibi fabrika sahibi olunabilecek.

TOKİ dar gelirli vatandaşları kira öder gibi, aylık alınan ücretlerle ev sahibi yapıyor. Bu sistem Türk sanayisini de yeniden ayaklandıracak. Türk Girişim ve İş dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 5 yıl önce önerisi sunulan düzenleme, hükümetin eylem planı arasında yer aldı.

ANAHTAR TESLİM FABRİKA
Eylem planına alınan sistem, sanayici Kobi'yi ve girişimcileri ilgilendiriyor. Yeni bir fabrika kurmak isteyen ve kendisine aitbir fabrika binası içinde çalışmalarını sürdürmek isteyenler kira öder gibi aylık vadelerle, fabrika sahibi olabilecek TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadoğlu, TOKİ'nin konut inşa modelini, yatırım tesisleri için önerdiklerini, TOKİ modelinin, kısıtlı sermaye ile yatırım yapan KOBİ'lerin başarılı olma şanslarını artırarak bölgesel kalkınmaya fayda sağlayacağını kaydetti.

İŞLETME BİNASI DEVLETTEN
TÜRKONFEN raporda uygulanması istenen modele yönelik tespit ve öneriler dile getirilerek: "İllerin potansiyeli ve gelişmişlik endeksine göre planlama yaparak orta boy işletmeler için ise fabrika binası (2000-5.000 m2) yapılıp kira öder gibi taksitle girişimcilere tahsis edilebilir" ifadelerine yer verilmişti.

Güneş Gazetesi 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.