www.emlaksayfasi.com.tr

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere verilir?

TOKİ

Toki kimlere faizsiz kredi veriyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor.

Konut alacaklar tarafından merak konusu olan Toki faizsiz konut kredisi kimlere verilir sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

Türkiye'nin dört bir yanında uygun fiyatlı konut üreten Toki faizsiz konut kredisi kimlere verilir sorusunun detaylı cevabı belli oldu. İşte Toki faizsiz kredi ile ilgili tüm detaylar ;

Alt gelir ve orta gelir grubuna yönelik konutlar inşa eden Toki'de faizsiz konut kredisi imkanı bulunuyor. Ancak Toki'nin faizsiz konut kredisi imkanından herkes yararlanamıyor. Faizsiz konut kredisinden öncelikle ​şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler (Malullerden sadece 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren terör malulleri bu krediden yaralanmaktadır.) ve taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerçek yada tüzel kişiler faydalanabilir.

Faizsiz konut kredisi alacak vatandaşlar T.C. Ziraat Bankası A. Ş. aracılığı ile ilan edilen tarihler arasında “Konut Tahsis Belgesi”ni ilgili Banka Şubesinden temin edebilecek. Hak sahibine ilişkin bilgiler ile “Konut Tahsis Belgesi”, ilgili Temerküz Banka şubesi tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak. Daha sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü hak sahibine ilişkin kredi talebini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na iletecek ve açılacak olan kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından TOKİ'den talep edilen kredi tutarları konut satışına aracılık eden Banka şubesinde hak sahipleri adına açılan hesaba aktarılacaktır. Aktarılacak olan kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilir.

Toki faizsiz konut kredisi kimlere verilir sorusunun detayını sizler için derledik. Toki kimlere faizsiz kredi veriyor gibi tüm toki ile ilgili akla gelebilecek soruların yanıtılarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.