www.emlaksayfasi.com.tr

TOKİ orta gelir grubu evi kiraya verilebilir mi?

TOKİ

Toki evi kiraya verilir mi 2019 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında uygun fiyatlı konut üreten Toki orta gelir grubu evi kiraya verilebilir mi sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

Toki orta gelir grubu evi kiraya verilebilir mi sorusunun detaylı yanıtı belli oldu. İşte o çok merak edilen Toki evi kiraya verilir mi 2019 sorusu ile ilgili tüm detaylar şu şekilde;

Öncelikle Toki'nin orta gelir grubundan konut alan kişiler dairelerini kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiralama yapılıp yapılamıyacağı TOKİ tarafından belirlenmektedir. Yani kısaca alınan konut alt gelir grubu değilse kiraya verilebiliyor. Fakat alt gelir grubundan konut alan kişiler ise borçlarının bitimine kadar evlerini kiraya veremezler.

Ayrıca alt gelir grubu konutu bulunan kişiler borçları bitene kadar kendilerinin veya ailelerinin konutta ikamet etmeleri gerekmektedir. Eğer ki konutlarda kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmeleri feshedilir.

Toki orta gelir grubu evi kiraya verilebilir mi sorusu gibi tüm toki ile ilgili akla gelebilecek soruların yanıtılarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.