360 Kurtköy Teknopark ile satışlarını arttırdı!
Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, bölgede aile için nitelikli konut ihtiyacının artmaya devam ettiğini, yatırımlık 1+1’lerin yerini daha geniş ve bahçeli konutlara bıraktığını dile getirdi. Kurtköy’le anılan ve bölgenin en büyük projesi 360 Kurtköy’ü hayata geçiren Demirbaş Yapı & Hanesel Yapı olarak bölgenin gelişimine de odaklandıklarını anlatan Demirbaş, şunları söyledi:

“Biz bölgeye geldiğimizde yüzde 80 yatırımcı, yüzde 20 oturumcu gibi bir oran vardı. Şu anda tam tersine döndü. Kurtköy’de müteahhit gelir, arsa alır, 1+1 vs yapar, satıp para kazanıp çıkardı. Şimdiyse bölgede en önemli şey aslında Teknopark, bu da konut ihtiyacını artırdı. Burası silikon vadisi olarak planlanıyor. Havaalanı, üniversiteler... Biz de bir süre önce ziyaret ettik. 1.2 milyon metrekare bir alan. Çalışan 2 bin kişi ama 30 bin kişi olacak.”

‘Emsallerin küçük olması iyi’
Kurtköy’ün iyi özelliklerinin birinin de emsaller küçük olduğu için daha az yapı çıktığını belirten Demirbaş, bunun da bahçeli ev yapma şansı verdiğini ifade etti. Demirbaş, “Villaya verecek paranız yok, bahçeli evde oturmak istiyorsunuz, böyle az katlı bahçeli olabilecek kaç yer sayabilirsiniz. Şehrin merkezi dediğimiz yerler zaten alan açısından imkan vermiyor. Bunu her bölgede yakalayamıyorsunuz” diye konuştu.

Demirbaş, bölgeye gelecek metronun da Kurtköy’ün değerini katlayacağını anlatırken, “Bölgede bini aşkın konut ürettik. Yeni yerler de bakıyoruz, burada olmayı sürdüreceğiz, ancak arazi fiyatları ciddi oranda arttı” dedi.

‘Net-brüt farkı çözüm bekliyor’
Sefa Demirbaş, hem genel gayrimenkul piyasasında, hem de Kurtköy’de arası açılan net-brüt farkına da dikkat çekti. Konuyla ilgili çözüm beklediklerini anlatan Demirbaş, “Burada konut almak isteyen bize mutlaka uğrar, bölgedeki projeleri de konuşuruz. Ama mesela 100 metrekare bir daireyi ben 130 metrekare diye satıyorum, diğeri 160 metrekare. Fiyat sanki yüksek gibi geliyor, inceledikten sonra anlıyorlar. Kafa karıştırıcı bir mesele, yakın zamanda net üzerinden satış için düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Bahara özel kampanya
Hanesel Yapı & Demirbaş Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen 360 Kurtköy özel bir kampanya ile bahar kampanyasına da başladı. 360 Kurtköy, yüzde 0.70 faiz oranıyla 36 ay,yüzde 0.99 faiz oranıyla 120 ay vade avantajı sunuyor. Tapu teslimi de hemen yapılıyor. 540 konutluk projenin yüzde 25’i, 3 ayda satılırken, özellikle geniş aileler tarafından tercih edilen projede 1+1 konut tipinin yer almamasının satışları olumlu yönde etkilediği ifade ediliyor.

Duygu ERDOĞAN/Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181