Anadolu Grubu'nun ilk konut projesi AND Pastel!
Anadolu Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Anadolu Gayrimenkul, ofis yatırımından sonra konuta odaklandı. Şirket, Kozyatağı'nda gerçekleştirdiği AND Kozyatağı ofis yatırımının ardından ilk kez bir konut projesi için kolları sıvadı. Kartal'da inşa edilecek AND Pastel adındaki proje, arsa dahil 800 milyon lira yatırım bedeline sahip. Grup şirketlerinden Anadolu Motor'un 45 bin metrekarelik eski fabrika arazisi üzerinde yükselecek proje, 7 blokta toplam bin 200 konuttan oluşacak. İlk etapta 650'ye yakın konut, ortalama 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıkarıldı. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'ın hızla gelişen bir bölge olduğunu belirterek, "Bölge, fiyatlarıyla da kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık" dedi.

İKİNCİ ETAP YOLDA
And Pastel'in 1972'de üretime başlayan ve 2014 yılında Şekerpmar'a taşman Anadolu Motor'un arazisi üzerinde hayata geçirildiğini anlatan Usta, "45 dönümlük bu araziyi AND Pastel projesi için değerlendiriyoruz. Yan parselimizde Adel'den 10 dönümlük bir arazi daha satın aldık. Burada da projenin ticari alanlardan oluşan ikinci etabını gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Ancak şu anda planlama aşamasında. Koşullara göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

11 ARAŞTIRMA YAPTIK
Usta, projeyle ilgili şunları söyledi: "İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktık. Yaptığımız araştnmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken diğer taraftan da ihtiyaçlarımnın farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel'de yeni nesil bir mahalle kurguladık.

Yüzde 1 KDV avantajı var
AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan'ın verdiği bilgilere göre 250 bin metrekarelik alanda 7 bloktan oluşan projede, 1+1 'den 4+1 e kadar farklı büyüklüklerdeki konutlar bulunuyor. Projenin inşaatını Tepe İnşaat yapacak. Proje için U binin üzerinde talep toplandı. Talebe cevap verebilmek için 3 blok satışa açıldı. Satışa açılan 650 T t t DBE3 konutta fiyatlar, 295 bin liradan başlıyor. Haziran 2018'de teslim edilecek projede, yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkânı sunuluyor.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181