AND Gayrimenkul'den Kartal'a yeni proje geliyor!
Konut sektörü hem maliyetlerin artışı hem de değişen ihtiyaçlara göre yeniden şekilleniyor. Son dönemde sektörün gündeminde gereksiz lüksü bitirip, mütevazı konutlar üretmek var. Sadeleşme konusunda ilk uyarı Emlak Konut GYO’dan yüklenicilerine yapılmıştı. Bu konuda ilk adım bir yükleniciden değil, Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketi AND Gayrimenkul’den geldi. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, sektördeki sadeleşme ihtiyacına katıldığını, katılmak bir yana yeni projelerini bu yönde geliştirdiklerini ifade ederek, “Hedef kitlenin ihtiyaçlarının yanı sıra maliyetler de artık bunu gerektiriyor” dedi.  

Pastel’e komşu
Yeni projelerini Kartal’daki AND Pastel projesinin yanında geliştireceklerini belirten Ali Baki Usta, proje hakkında şunları söyledi: “Yoğun çalışma hayatı olan, sosyal hayatı olan gençlere hitap ettiğinizde çocuklu ailelere sağladığınız şartları sağlamıyorsunuz. Daha dinamik, daha pratik çözümler sağlıyorsunuz. Mart-Nisan ayında lansmanını yapacağımız proje, hedef kitlemizin ihtiyacından kaynaklanan şekilde tasarlandı. Sosyal alanlar çok sınırlı ama daha keyifli olacak. Hedef kitlemiz de bunu istiyor, maliyetler de bunu gerektiriyor. Sektörü iyi koklamamız lazım.” 

Projenin ismini Anadolu Grubu’na anket yaparak belirlediklerini, projenin ruhsatını da aldıklarını ifade eden Usta, şu anda talep toplama aşamasında olduklarını ifade etti. AND Pastel’deki son durumu da paylaşan Usta, 1.243 konutlu projede 700 satış adedine ulaştıklarını, metrekare fiyatlarının da 6 bin 500 lira seviyesinde olduğunu söyledi. 
 
Ataşehir’de dönüşüm
Bu yıl kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışacaklarını da anlatan Ali Baki Usta, “Kentsel dönüşüm düşünmediğimiz bir alandı ancak site yönetimi bize teklif getirdi. Doğu Ataşehir’de 36 dönümlük yaklaşık 500 birimden oluşan bir sitenin dönüşümü için imza toplamaya başlıyoruz. İlgilendiğimiz sitenin etrafında 4 site daha var. O sitelerden de bize talep gelmeye başladı” diye konuştu. 
 
Kampanya ilacı olmadan rahatlayamıyoruz
Konut sektörünün kendi kendine yetiyor olması gerektiğini anlatan Ali Baki Usta, teşvik ve kampanyaların doping etkisi yaptığını belirtti. Usta, “Maalesef biz oyuncular kampanyadan kampanyaya gider bir hale geldik. O ilaç olmadan rahatlayamıyoruz” dedi. Sektörde son 2 yıldır fiyatlarda bir durgunluk olduğunu da söyleyen Usta, şöyle devam etti: “Konut tarafında 2 yıl öncesi kadar iyi rakamlar yok. Yatırımcının oranı oturumcuya göre daha da azaldı. Aslında yatırımcılar yerine kullanıcının kalması birsağlık işaretidir. Oturumcunun beklentisine uygun işler yapılır.” 
 
Şirketlere özel çözüm
AND Gayrimenkul, projelerinde Anadolu Grubu’na uyguladıkları bazı ayrıcalıkları diğer şirketlere de açıyor. Ali Baki Usta, “Şu anda bir firmayla iş birliği geliştiriyoruz. O şirketin çalışanlarına özel kampanya geliştiriyoruz. Bu şirket, farklı segment ve lokasyonlarda 4 farklı proje seçti. Bunlardan bir tanesi de AND Pastel oldu. Şirketin çalışanları bizden özel fiyat alacaklar. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz. Büyük firmaları dolaşıp, çalışanlarına yönelik özel ürünler geliştirmek istiyoruz. Sektörün bu ara döneminde böyle bir çözüm geliştirdik” dedi.

Meltem Kara / Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181