İstanbul 216 satışa çıktı!
Kentsel dönüşümün hızla ilerlediği Fikirtepe'de 57 adanın 24'ünde inşaatlar başladı. Son iki yılda yüzde 80 prim yapan ilçede 14'e yakın firma projelerini satışa çıkardı. Bölgede aylık 110 ile 120 milyon liralık konut satışı gerçekleşiyor. Fikirtep'deki İstanbul 216 projesinin ikinci etabını satışa çıkartan Baysaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Fikirtepe'de projelerin başlaması ile birlikte firmalar arasında rekabet arttı. Bu rekabetle birlikte kaliteli projeler gelişti. Bu da Fikirtepe'den alımları artırıyor" dedi.

Metrekaresi 12 bine TL'ye çıkar
İstanbul 216'nın ikinci etabının satışa çıkmasına yönelik toplantıda konuşan Şemsettin Aydın, Fikirtepe'deki 57 adada süren dönüşümün bitmesiyle birlikte fiyat seviyesinin metrekarede 12 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Aydın, şöyle devam etti: "Fikirtepe'de 24 adada fiyatlar halen, komşu semtlere göre yüzde 50 ucuz. Kozyatağı, Göztepe, Bağdat Caddesi'nde fiyatlar 12 bin liranın altında değil. Fikirtepe'de geri kalan adalarda da yıkım başladığı zaman bu fiyatları çok rahat yakalayacağız. Şu anda metrekare fiyatlarımız vadeli fiyatlarla 8 bin ile 9 bin 500 lira arasında."

Aydın, bölgenin gerçek değerini, master planların uygulanması ile bulacağını kaydetti. Bölgede sivil dönüşümün yapıldığına da işaret eden Aydın, "Eğer TOKİ ihale şekli ile dönüşüm yapümış olsaydı, metrekare fiyatları en az 6 bin TL ile 20 bin TL arasında olacaktı. Bu bölgede hiç otopark sorunu olmayacak. Çünkü 50 metrekarelik bir daireye bile otopark alanı veriyoruz" diye konuştu.

Fikirtepe'deki birinci etapta 350, ikinci etapta ise 375 kişi hak sahibinin bulunduğuna işaret eden Şemsettin Aydın, bu kişilere aylık ortalama 600 bin lira kira yardımı ödediklerini açıkladı. Birinci etabın yüzde 75'ini sattıklarını ifade eden Aydın, "Birinci etapta ilk yaşam ağustosta başlayacak. Son blok aralıkta teslim edilecek. İkinci etabı da nisan- mayıs arasında 2018 yılındabitecek.Onadabaşladık" diye konuştu. Sanatçılardan da talep geldiğini açıklayan Aydın, sanat sokaklarının da bu projede yer alacağını kaydetti.

1 ay boyunca yüzde 15 indirimli
İstanbul 216 projesinde lansmana özel bir ayboyuncayüzde 15 indirim yapüacak. Fiyatların 398 bin liradan başlayarak, 2 milyon 275 bin TL'ye kadar yükseldiği ikinci etap için yüzde 15 indirim bir ay geçerli olacak. Ayrıca 36 ay vade farksız taksit yapılacak.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181