Sunsetpark Göztepe Bağdat Caddesi'nde yükselecek!
Kentpark Gayrimenkul&Akfen İş Ortaklığının yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirdiği gayrimenkul markası Sunsetpark kentsel yenileme projelerine devam ediyor. 2014 yılında İstanbul'un ticaret ve eğlence hayatının en önemli noktalarından Caddebostan bölgesinde ilk projeleri olan Sunsetpark Caddebostan'ı inşa eden Kentpark&Akfen ortaklığı, yeni projelerinde de Bağdat Caddesi'ni tercih etti. Yine bir kentsel yenileme işi olan Sunsetpark Göztepe projesinde inşaat Mart 2016 tarihi itibariyle başladı.

Sunsetpark markasını kentsel yenileme alanında konumlandırdıklarını anlatan Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı, Caddebostan projesinin inşaatının yükselmesiyle birlikte firmaya Kadıköy bölgesinden 10'a yakın teklif geldiğini ve bunları değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Sertaç Kıyıcı, bunlar arasından Kalamış ve Göztepe bölgelerine öncelik verdiklerini anlatarak, "Kalamış bölgesi marinaya yakınlığı ve manzarasıyla, Göztepe ise Caddeye yakınlığı ve ulaşım açısından merkezi konumuyla öne çıktı. Firmamız da bu bölgelere öncelik veriyor" dedi.

Yeni projeleri için ilk etapta Kadıköy ve Bağdat Caddesi'ni seçmelerinde yüksek potansiyelin etkili olduğunu anlatan Sertaç Kıyıcı, şunları söyledi: "Bu lokasyonda+ kentsel yenileme işi zor olmakla birlikte potansiyeli yüksek. Çünkü bölge Anadolu yakasının merkezi olarak öne çıkmış durumda. Avrupa yakasında 3-4 merkez oluşmuşken, Anadolu yakasında A, A+ segmentine hitap eden sadece bu bölge bulunuyor. Denize düz ayak ulaşımı, planlı yapılaşması ve yeşil alanlarında yoğunluğu düşünüldüğünde İstanbul'da da benzersiz bir konuma sahip. Şu an tüm Kadıköy bölgesi kentsel dönüşüme girmiş durumda. 5-6 yıl sonra dönüşüm tamamlandığında bu bölgenin cazibesi daha da artacak."

Sertaç Kıyıcı, Kadıköy bölgesinden başka Beşiktaş, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde kentsel dönüşüm işleri ile ilgilendiklerini ifade ederek, kentsel yenilemelerin yanı sıra arsa alarak proje geliştirmek ve kat karşılığı işlerine de açık olduklarını açıkladı.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181