'Trendist Ataşehir'de alıcı kazanacak!'
Ataşehir Emekevler bölgesinde K Yapı ve Solid İnşaat tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Ataşehir Belediye’si tarafından yapılan ihaleyi kazanarak dönüşüme başladıklarını hatırlatan K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaduman, “820’si bize, 709’i Ataşehir Belediyesi’ne ait 1529 konutluk proje hayata geçirdik. Belediyenin gecekondu sahiplerine vereceği evleri ekim ayında bitiriyoruz. Bize ait Trendist Ataşehir projesinde ise evlerin 770’ini sattık ve teslimlere başladık. Projede yaşam 1 Temmuz’da başlayacak” dedi.

ŞİŞİK FİYATLAR VAR
Trendist Ataşehir’de evleri metrekaresi 3 bin 500 liradan satışa sunduklarını belirten Karaduman, “Şimdi metrekare fiyatı 7 bin 500-8 bin TL. Yeni projemizde de alıcı kazanacak” dedi. Karaduman son aylarda İstanbul’da lüks konut pazarında arz fazlası olduğu görüşlerini ise şöyle değerlendi: “Şehrin merkezinde yapılan doğru işler her zaman satar. Ama şişik fiyatlı evler satılmıyor. Firmalar arsa sahibiyle kat karşılığı anlaşma yapıyor ve işi almak için gerçek dışı taahhütlerde bulunuyor. Sonra 500 bin dolarlık eve 700 bin dolar istiyor. Bu evler elbette satılmıyor.”

Sektörde KDV oranları ve KDV iade sürelerinin uzaması gibi sorunlar yaşandığını belirten Karaduman, “Yeni başbakanımız bizi umutlandırdı. İcraatçı bir başbakanımız var. Sorunlar iyi anlatırsa çözümler bulunabilir” dedi.

ÜNLÜLER DE EV ALDI
Murat Karaduman Trendist Ataşehir’de son 60 daire için 60 ay yüzde 0.60 faiz kampanyası yaptıkların söyledi. Kampanya ile 10 dairenin de satıldığını, kalan 50 dairenin de çok kısa sürede sahibini bulmasını beklediklerini belirten Karaduman, kalan evlerin fiyatlarının 550 bin lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. Projenin reklam yüzü olan sanatçı Mazhar Alanson’un da projeden ev sahibi olduğunu belirten Karaduman “Spor camiasından ev alanlar oldu. Mesela Beşiktaşlı Cenk Tosun da oturmak için bir ev aldı” dedi.

ÇILGINLIK YAPACAĞIZ
Projenin Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak 110 dönümlük şehir parkı Atapark’a komşu olduğunu hatırlatan Karaduman, “Park yakın zamanda 4’üncü kez ihaleye çıkacak. Parası karşılığı yaptırılsa ciddi talep olurdu. Ama belediye yap-işlet-devret modelini seçti ve talip çıkmadı. Bizden ev alanlara ‘parka komşu olacaksınız’ dedik. Millet bu ihaleye girip almıyorsa biz yapacağız. Bunu belediye başkanına da söyledik. 50-55 milyon lira gibi çılgın rakamlar istemiyor. İşletme ile bunu kazamamam ama sanırım bir çılgınlık yapıp ihaleye gireceğiz” dedi. Park ihalesinin bir ay içinde yapılacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise, “TOKİ imar planlarında değişiklik yaptı, bir de katılan firmaların belge eksikliği vardı o nedenle işler uzadı. Ama en kısa sürede ihalemizi yapıp 1 yıl için de bitirme şartı koyacağız. K Yapı ve Solid İnşaat da diğer firmalar gibi ihaleye katılabilir” dedi.



K Yapı ve Solid İnşaat’ın Ataşehir’de yeni bir projeye inşa edeceğini belirten Karaduman, “700-800 birimlik projeden 750 milyon lira ciro bekliyoruz. 2017 başında satışa başlarız” dedi. Lüks konut üretmeye devam edeceklerini söyleyen Karaduman, birçok inşaat firmasının aksine kamu ihalelerine katılmama kararı aldıklarını da söyledi. Bunun gerekçesini de “Solid İnşaat’ın sahibinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer olması ve bu nedenle zan altında kalmak istememeleriyle” izah etti.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181