"Ümraniye'nin dönüşümüyle değeri artacak"!
Artaş inşaat istanbul Avrupa yakasındaki tecrübesini Anadolu yakasına taşıyor. Şirket ilk adres olarak da Ümraniye'yi seçti. Bölgede eski Ümran Boru fabrika arsasında 1.2 milyar yatırımla yeni bir konut projesi hayata geçecek. Geçmişte ulaşım sorunlarının ve kısıtlı sosyal yaşam alanlarının olduğu Ümraniye'nin bugün kentsel dönüşüm ile başka bir noktaya geldiğini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ümraniye, kentsel dönüşümü noktasında öncelikli olarak ele alınması gereken bir bölge. Artaş İnşaat olarak biz de; Anadolu yakasındaki ilk konut projemizi Ümraniye Yamanevler'de hayata geçiriyoruz. Burası gerçekten çok değerli ve gelecek vaat eden bir ilçe. Ümraniye, şehrin en hareketli caddelerinden Alemdağ Caddesi'nin geçtiği, alışveriş merkezleriyle, üniversiteleriyle hastaneleriyle ve İstanbul Finans Merkezi'ne yakınlığıyla emsalsiz bir konuma sahip. Kısa bir süre içinde Ümraniye'nin dönüşümüyle birlikte değer artışına ve gelişmesine tanıklık edeceğiz. Bu bölgeye inancımız tam. Alemdağ Caddesi hattında konumlandırdığımız Yamanevler projemizle bölgeye 1.672 konut, 38 ticari ünite, ofis bloku ve alışveriş caddesi kazandıracağız. Bu projemizle bölgede emsal teşkil edecek bir dönüşüme de imza atıyoruz. Toplamda 472 bin metrekare inşaat alanına sahip Avrupa Konutları Yamanevler projemizi Oryataş A.Ş.'ye ait eski Ümran Boru Fabrikası'nın olduğu alanda inşa ediyoruz" dedi.

METROYA KOMŞU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ümraniye Belediyesi'nin de çok ciddi yatırımları olduğuna dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, "E-5 ve TEM Otoyolları'na yakın konumunun haricinde toplu ulaşım anlamında da birçok alternatife sahip olan bölgeye büyük metro yatırımları da yapılıyor. Projemizin hemen yanı başında yer alan yakında hizmete açılacak Yamanevler ve Çakmak metro hatlarının da bölgeye ve projeye değer kazandıracak" dedi.

FABRİKALAR MERKEZDE OLMAMALI
Şehrin içinde kalan sanayi tesislerinin taşınması ile sanayi dönüşüm projelerinin hayata geçtiğini belirten Çetinsaya, "Çoğu sanayi kuruluşu fabrikalarını İstanbul dışına taşıyor. Bu fabrikaların bulunduğu alanlarda ise kentsel dönüşüm kapsamında nitelikli projeler geliştiriliyor. Daha sağlıklı, düzenli ve yaşanılabilir kentler meydana getirmek için ülkemizde ve özellikle İstanbul'da son yıllarda kentsel dönüşüm projeleri hız kazanmış durumda. Artaş İnşaat olarak bu süreçte biz de Yamanevler, Ayazağave Atakentgibi İstanbul'un farklı noktalarında sanayi dönüşümüne yönelik projeler geliştiriyoruz. Artık İstanbul gibi bir dünya şehrinin yerleşim noktalarında büyük sanayi kompleksleri ve fabrikalar olmamalı" dedi.

DÖNÜŞÜM RANT OLARAK GÖRÜLMEMELİ
Sanayi dönüşümünün yanı sıra riskli yapıların dönüşümünün de büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Çetinsaya," Türkiye'de 20 milyon civarında yapı stoku var. 2012'de kentsel dönüşüm yasası çıktı. Yasadan sonra 5 yılda 3 milyonun üzerinde bir nüfusa hitap eden dönüşüm yapılmış durumda. Maalesef bu yeterli değil. Ülkemizi sağlıksız yapılardan, afet riski taşıyan binalardan arındırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açıkladığı rakama göre 7 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor. Tabi, kontrollü ve planlı bir dönüşümden söz ediyoruz. Kentsel dönüşümü bir rant olarak görmek kesinlikle büyük bir yanlış. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz ancak bu bilinci halkımıza kazandırma anlamında çeşitli faaliyetlerde bulunmak gerekiyor. Aksi takdirde kentsel dönüşüm projeleri istediğimiz hıza kavuşamayacaktır" diye konuştu.

GENİŞ SOSYAL ALANA SAHİP
472 bin metrekare inşaat alanına sahip Avrupa Konutları Yamanevler; Ümraniye'nin en hareketli noktası Alemdağ Çaddesi'nde, AVM'ler, hastaneler ve üniversite kampüsleriyle çevrili bir bölgede yer alıyor. Geniş ve ferah kullanım alanlarına sahip 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yer aldığı Avrupa Konutları Yamanevler'de dairelerin büyüklükleri 75 metrekare ile 248 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Avrupa Konutları Yamanevler'de; yüzme havuzları, koşu parkuru, fitness merkezi, tenis kortları, basketbol sahaları, mini futbol sahası, çok amaçlı saha gibi donatıların yanı sıra 9 bin metrekarelik yansıma havuzları ile geniş peyzaj alanlarına yer veriliyor. Mimarisinde SPDO Mimarlık - Sabri Paşayiğit'in imzası bulunan projede inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181