Yılmaz İnşaat Riva projesinde ön talep için geri sayım başladı!
Yılmaz İnşaat, Emlak Konut GYO güvencesiyle bin 150 dönüm alan üzerinde inşa edeceği villa projesinin detaylarını açıkladı.

Galatasaray’ın Riva arazisi ihalesini kazanan Yılmaz İnşaat, Türkiye’de örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 869 bin 362 metrekarelik konut alanına sahip Riva arsasında bin 500 villa yapılacak.

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 1974’ten bugüne kadar sanayi alanında kablo sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek, İnşaat sektöründe adından söz ettirecek bir projeye imza atacaklarını söyledi. Projenin doğayla iç içe bir konseptte ve yatay bir düzlemde olmasına büyük özen gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Çevreyle uyum içinde tasarladığımız projemiz az katlı ekolojik bir donatıya sahip olacak” dedi.

GÖLETLİ PROJE
İçerisinde doğal suların aktığı proje arazinin en alt kotunda bir göl yapılacak. Arazideki doğal sular, o gölete akacak. Burada yenilenebilir enerji sistemleri de yer alacak. 1150 dönüm alanın içerisinde 70 dönüm park olacak. Yine içerisinde 200 dönüm özel orman da oluşturulacak. Orman içinde aktivite ve rekreasyon alanları tasarlanıyor. Planlanan lagün çevresinde ise sosyal donatı alanları ile ticari üniteler yer alacak.

ÖN TALEP İÇİN GERİ SAYIM
Eğitim kurumlarının da yer alacağı proje için önümüzdeki aylarda ön talep sürecini başlatacaklarını söyleyen Hakan Yılmaz, ön satışların da o zaman başlayacağını kaydetti. Konutların metrekareleri ise 7 bin liradan başlayacak. 4 etaptan oluşacak projede 2+1’den 6+1 e kadar villa seçenekleri yer alacak. Natamam şekilde yapılacak villalarda, yatırımcı isterse ince işçilik için istediği paketi satın alarak villasını hazır teslim alabilecek. Projede devremülk sistemi olmayacak. Yılmaz, projeyi üç yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

KİM NE KAZANACAK
Yatırım değeri 2 milyar lira olarak açıklanan projede herkesin kazançlı çıkması planlanıyor. Bu bedelin 400 milyon lirası yol ve altyapı çalışmaları için harcanacak. Yılmaz İnşaat, Emlak Konut’a bu projeden en az 3 milyar 808 milyon lira kazanacağını taahhüt etmişti. Anlaşma gereği bu paranın yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si Emlak Konut GYO’nun, gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün olacak. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut’un payı 190 milyon 400 bin lira olacak. Hakan Yılmaz, taahhüt edilen gelirin yüzde 5’ini Emlak Konut GYO’ya kontrat yapınca ödediklerini söyledi.

Mehmet Canıtatlı / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181