''Ankara Altındağ'a yatırım yapan kazanır''!
Altındağ Belediyesi'nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla yepyeni bir kimlik kazanan Altındağ, Başkent'in en karlı emlak yatırım bölgesi haline geldi. Altındağ ilçesi, 2017 yılı son 9 ayında, konut ve işyerleri satış fiyatı artış oranlarında, yüzde 7'lik artış oranı ile Ankara genelinde zirvenin ortağı oldu.

Kira gelirlerindeki artış göze alındığında da Altındağ, amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe olarak Ankara genelinde birinci sıraya yükseldi. Son beş yılın en çok inşaat ruhsatı veren ve konut üreten ilçesi olan Altındağ, böylece emlak yatırımlarının en karlı olduğu ilçeler sıralamasında zirveye yerleşti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altındağ'a yatırım yapan kazanıyor" dedi.

Altındağ amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe
İlçedeki konut ve iş yeri satış fiyatlarındaki artış ile kira gelirlerindeki yükseliş, Altındağ'ın artık bir cazibe merkezi haline geldiğini kanıtladı. 2017 yılı son 9 aylık konut ve iş yeri satış fiyatları artış oranı dikkate alındığında Altındağ, Ankara genelinde yüzde 7 ile en yüksek artışa sahip ilçelerden biri haline geldi.

Aynı zamanda Altındağ, mesken ve işyerlerin kira gelirlerindeki artışta ve Altındağ ilçesindeki mesken ve işyerlerini 18 yıl süre ile amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe haline geldi ve Ankara genelinde 1. sıraya yerleşti. Altındağ Belediyesi, 2005'den bu yana gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile imarlı alanların yüzölçümünü yüzde 32 den yüzde 98'e çıkardı ve son 5 yılda en çok inşaat ruhsatı verilen ve en çok konut üretilen ilçeler içinde de zirveye yerleşti.

"Kentsel Dönüşüm"de örnek belediye
Altındağ Belediyesi, son 10 yılda gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm ile Altındağ'a yeni bir kimlik kazandırdı. 2004 yılında yüzde 85'i gecekondularla kaplı olan Altındağ, geçirdiği dönüşümle emlak yatırımında en çok kazandıran ilçe oldu. Altındağ'da ikamet etmeyen vatandaşların bile artık bölgeye emlak yatırımı yaptığını dile getiren Başkan Tiryaki şu ifadeleri kullandı: "2005 yılını Altındağ'da yıkım yılı ilan ederek, girilmez, yapılamaz denilen Çinçin'de (Gültepe) dahi gecekondu yıkımına başladık ve toplamda 45 binden fazla kaçak yapı yıktık. Bu bir rekor ve örneği yok. Biz Altındağ'da kentsel dönüşümü sadece yeni konut yapmak olarak algılamadık. Yıkım yaptığımız her yerde gerçekleştirdiğimiz belediye yatırımları ile Altındağ'ın kimliğini değiştirdik.

Eğitim, kültür, sanat, spor yatırımlarımız ve yeşil alanlara verdiğimiz önemle birlikte Altındağ'da büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşti. Bu durum da kuşkusuz konut fiyatlarının artışına da yansıdı. Yani Altındağ'da evlerin değeri arttı. Bölge halkının hassasiyetlerini gözeterek, konut ve arsa sahiplerinin ve bunun yanında kamunun da hakkını koruyarak uyguladığımız değişim yönetim modeli ile bu başarıyı yakaladık. Halkımızla birlikte el ele vererek kavgasız gürültüsüz on binlerce gecekondu yıktık. Bunu başarmak kolay değil.

Başkan Tiryaki'den "Altındağ'a yatırım yapan kazanır" çağrısı
"Ben uzun yıllar Altındağ'a yatırım yapan kazanır' diyerek yatırımcıları bölgeye çağırdım. Yıllar bizi haklı çıkardı şimdi Altındağ'a yatırım yapmayan pişman. Tarihi dokuyu koruyarak hayat verdiğimiz Hamamönü ve Hamamarkası ile 2004 yılında bir köy iken bugün Ankara'nın en büyük ve modern mahallesi olan Karapürçek başta olmak üzere Beşikkaya, Ali Ersoy, Yıldıztepe, Güneşevler, Gültepe, Başpınar gibi pek çok mahalle Türkiye'nin gözbebekleri haline geldi. Tekrar söylüyorum. Altındağ'a yatırım yapın kazanın."

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181