Ankara Belediyesi'nden yol uzlaşması için hak sahiplerine 68 yeni daire!
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Türk Kızılayı ve İstasyon Caddesi’nin genişletilmesi projesi kapsamında yıkılacak olan binalardaki 68 hak sahibine yine aynı bölgeden daire verilecek.

Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde düzenlenen toplantıda, ilk olarak söz konusu bölgedeki arsa, tesis, kat mülkiyeti ve kat irtifakı tesisler, müştemilat ve ağaçların ilgili yasa maddesi gereğince, kamulaştırılmasına karar verildiği hatırlatılarak, güzergah üzerindeki 69 bağımsız bölümden biriyle anlaşma sağlandığı belirtilerek, “68 adet bağımsız bölüm sahiplerinin yoğun olarak kendi yapılarına yakın bölgede konutları karşılığında konut talepleri üzerine, aynı bölgede ve hak sahiplerinin de taleplerini karşılayabilecek konumda bir taşınmazın, 5393 sayılı belediye kanununun 18. Maddesinin (e) fıkrası gereğince satın alınması…” ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin Başkanlık Yazısı’nda yer alan “Kamulaştırma işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması amacıyla uzlaşma sağlanamayan 3214 metrekare arsa paylı ve 8049.70 metrekare toplam inşaat alanına sahip 68 adet bağımsız bölüm sahiplerinin yoğun olarak kendi yapılarına yakın bölgede konutları karşılığında konut talepleri üzerine, aynı bölgede ve hak sahiplerinin de taleplerini karşılayabilecek konumda bir taşınmazı satın alınması hususunda Belediye encümeninin yetkili kılınması…” ifadeleri meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, daha önce ilçeye gerçekleştirdiği ziyarette, esnafın ve vatandaşların en büyük isteğinin yeni yol projesi olduğunu, ancak projede yer alan yol güzergahı üzerindeki konut sahiplerinin yüksek rakamlar talep etmeleri nedeniyle, bir türlü yol çalışmasına başlanılamadığını açıklamıştı. “Milletin malını, millete dağıtmakla” yükümlü olduklarını her fırsatta dile getiren Başkan Tuna, bunun da haksız bir durum olduğunu belirterek, çözüm için çeşitli öneriler üzerinde durulduğunu açıklamıştı. Belediye Meclisi’nde görüşülen yazıyla, bölge sakinleriyle uzlaşılması noktasında önemli bir karara imza atılmış oldu.

Meclis toplantısında ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelere yaptığı yardım ve desteklere bir yenisinin daha eklenmesine ilişkin karar da alındı. Yine üyelerin oy birliğiyle karara bağlanan Başkanlık Yazısı’yla, Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan imar yol genişliği 15 metre altındaki İsmet Paşa Sokak ve bağlantılı bulunan cadde-sokakların yol kaplama ve tretuvarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması isteği de kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181