Ankara Çankaya'da gecekondular yıkılmaya devam ediyor!
Çankaya Belediyesi; hızlı kentleşme, plansız yapılaşma nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelen gecekonduları yıkmaya devam ediyor. İlçede yer alan tehlike arz eden, işgallere açık hale gelen ve harap halde bulunan gecekonduların tespitini yaparak bir bir yıkan Çankaya Belediyesi kent estetiğine de katkıda bulunuyor.

GECEKONDULAR BİR BİR YIKILIYOR
Görüntü kirliliğine neden olan gecekonduları 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi uyarınca bir bir yıkan Çankaya Belediyesi, 2015 yılında 123, 2016 yılında 536 gecekondunun yıkımını gerçekleştirirken bu sene ilk 5 ayda 90 gecekondunun yıkımını koordineli biçimde tamamladı.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE ANINDA YANIT
Gecekonduların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde çalışmalarını sıklaştıran Çankaya Belediyesi, resmi kurumlarla işbirliği yapmayı da ihmal etmiyor. Vatandaşların dilekçelerini ve taleplerini de dikkate alan Çankaya Belediyesi, vatandaşların yıkılması için dilekçe verdiği 200 gecekondudan 174’ünü yıktı.

Çankaya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181