Ankara'da gecekondu kalmayacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) belediye başkanları ile birlikte Ankara'yı gecekondudan kurtarıyor. Altındağ, Mamak, Çankaya ve Yenimahalle'den sonra Sincan da kentsel dönüşüm çerçevesinde gecekondulardan arındırılıyor.

Kentlerin en büyük sorunu olan imarsız ve sağlıksız yapılaşma TOKİ projeleri ile tarihe karışıyor. Belediye başkanlarının girişimi ile hak sahiplerinin ikna edilmesi sonucu kentlerin etrafını saran gecekondular yerini modern sağlıklı konut ve sosyal donatılara bırakıyor.

Türkiye'nin en çok gecekonduya sahip illerinden biri olan Ankara Kentsel dönüşüm projeleriyle modern bir kent haline geldi.

Altındağ, Mamak, Çankaya ve Yenimahalle'den sonra Sincan'da da kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde sağlıksız ve kaçak yapılar yerini modern binalara bırakacak. Bu çerçevede TOKİ güvencesinde başlatılan ihale sonuçlandı.

Sincan İlçesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilecek 541 konutun ihalesi yapıldı. 21 Eylül 2017, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 2 adet ticaret merkezi, mescit, İmam Hatip Lisesi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi'nde Gecekondu Önleme Bölgesindeki 3.Bölge, 2Sapta inşa edilecek 502 konutun ihalesi 25 Eylül, Pazartesi günü 2. Bölge, 1 Etapta inşa edilecek 1.000 konutun ihalesi ise 26 Eylül, Salı günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 2 ticaret merkezi, mescit, kapalı otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.

Hak sahipleri için okulları, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ve diğer sosyal donatıları ile çağdaş bir yaşam alanı oluşturulması hedeflendi. Son gerçekleştirilen ihalelerle Sincan'da kentsel dönüşümle yapılacak konut sayısı 5.701 'e sayısına ulaşıldı. 

TOKİ ile Sincan Belediyesi işbirliği yapılacak olan konut sayısı toplam 5.937 olarak saptandı. Konutlar yükseklikleri zemin+4,5, 6,7,8 kat ve 2+1,3+1 ve 4+1 tasarlandı.

Anayurt Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181