Ankara'da Osmanlı Halk Pazarı'nı Başkan inceledi!
Keçiören Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ile birlikte yapımı büyük ölçüde tamamlanan Osmanlı Halk Pazarı’nı gezen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Gökçek, Pazar yerinin bir aya kadar açılışının yapılacağını söyledi.

BAŞKAN GÖKÇEK: “İHALE SÜRECİNDE BOŞ DURMADIK”
Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nın 20 Aralık 2015 tarihinde yandığını hatırlatan Başkan Gökçek, yangından hemen sonra halk pazarının bulunduğu alana gelerek son derece üzgün olan esnafa üç ay içerisinde Osmanlı Halk Pazarı’nı yeniden yaparak teslim etme sözü verdiğini kaydetti.

O tarihte esnafın inşaatın bu kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanacağına inanmadığını ifade eden Başkan Gökçek, “Tabi bunun bir ihale süreci var; ister istemez ihale sürecini 1 ay kadar bekledik. Ama o arada boş durmadık; hafriyatını direkt olarak Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık ve bitirdik. İhale yapılır yapılmaz, (ihale yapılalı da 2 ay oldu), sağ olsun müteahhit arkadaşımız da çok iyi çalıştı ve Pazar yerini bu hale getirdi. İnşallah, açılışını da 15 gün-1 ay içerisinde nasip olursa yapacağız” dedi.

“GÜVENLİK AÇISINDAN EN ÜST DÜZEYDE”
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle esnafımıza karşı görevimizi yerine getirdiğimiz için ilgililere teşekkür ediyorum. Ankara Ticaret Odası’nın bu konudaki katkısına ayrıca teşekkür ederim. İnşallah da bundan sonra esnafın daha bereketli çalışmaları ve faaliyetleri olur” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Yeniden yaptığımız Osmanlı Halk Pazarı’nda soğutma ve ısıtma sistemleri, güvenlik sistemi var. Bütün mağazaların hepsi kepenkli, ayrıca güvenliği var. Allah korusun bir daha bir yangın çıkacak olursa dikkat ederseniz bütün dükkanlarda ve ortada springler var, yani güvenlik açısından da en üst düzeyde. Ben vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Keçiören benim ilk göz ağrımdı, ilk belediye başkanlığı yaptığım yerdir. Onun için Keçiörenlilere borcumuz da çoktur. Bu borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşıyorum, Allah bir daha böyle felaket vermesin, Hayırlı uğurlu olsun. Biliyorsunuz Başbakanımız bu konuda özellikle talimat vermişti; ‘derhal oraya gidin ilgilenin gereğini yapın’ diye. Biz de Başbakanımızın talimatını özellikle zamanında yerine getirmenin mutluluğundayız. AK Partimizin bir özelliği var, o da şudur; bir söz verilirse söz zamanında tutulur. Burada da bir söz verildi ve söz zamanında tutuldu. Bunun da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.”

ESNAF: “O GÜN AĞLIYORDUK, BUGÜN SEVİNİYORUZ.”
Keçiören Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy da
kooperatif olarak Başkan Gökçek’e teşekkürlerini ifade ederek, “Allah razı olsun kendisinden. Biz bu kadar kısa sürede buranın yapılıp biteceğine hiç tahmin etmemiştik, ama olağanüstü bir gayret gösterildi, minnet borçluyuz emeği geçen bütün çalışanlara çok teşekkür ederiz” dedi.

“Allah bir daha böyle bir kaza bize yaşatmasın” diye konuşan Özsoy, yeni çarşıda dükkanlarının çok daha değer kazandığını ifade etti.  Özsoy; “Dükkanlarımızın değerleri 200 bin idi. Şimdi tahmin ederim 400-500 bin lira oldu. Melih Başkanıma çok teşekkür ederim, kendisinden Allah bin defa razı olsun. Aksi halde bu kadar insan bugün perişan olmuştu. O gün ağlıyorduk, bugün seviniyoruz. Yenilemek istesek biz yapamazdık. Devletimizden de Allah razı olsun” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181