Ankara'da Osmanlı Halk Pazarı’nın yapımı tamamlandı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın yeri kısa sürede temizlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Pazar esnafıyla yaptığı toplantının ardından Şubat ayında temeli atılan Osmanlı Halk Pazarı, rekor bir sürede tamamlandı. Çevre düzenlemeleriyle, son teknolojinin kullanıldığı kepenkli ve güvenlikli dükkanlarıyla Pazar, esnafın yerleşmelerinin ardından yeni yüzüyle yapılacak törenle hizmet vermeye başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları Vedat Üçpınar ve Yunus Aluç, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz olduğu halde yeni dükkanların anahtarlarını esnafa tek tek teslim etti.

Önce Pazar yerini gezen Asım Balcı ve beraberindekiler, daha sonra dükkanlarının önünde bekleyen esnafla tek tek tokalaşarak, “hayırlı olsun, bol kazançlar” temennilerinde bulundular.
Anahtarlarını alan esnaf da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Anahtar teslimlerinin ardından katılımcılara esnaf tarafından tatlı ikram edildi.

YANGINA DAYANIKLI MODERN SİSTEMLİ 253 DÜKKAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in taahhütte bulunduğu rekor sürede tamamlanan Osmanlı Halk Pazarı’nda; 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit, abdesthane, bay-bayan tuvaletleri yer alıyor.

Isıtma ve soğutması en modern sistemle donatılan, suya ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılan Halk Pazarı'nda, güvenlik amacıyla 24 saat kamerayla izleme ve jenaratör sistemi bulunuyor. Tüm giriş ve çıkışlar, fotoselli ve hava perdeli kapılarla modern bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca dükkanlar, kumandalı ve butonlu çift emniyetli modern görünüşe sahip kepenk sistemiyle donatıldı. Ara koridorların tavanları polikarbon malzemeyle kaplanarak, doğal gün ışığından yararlanılması sağlandı.

ESNAF ÇOK MUTLU
Modern ve estetik görünümü, son teknolojinin kullanıldığı güvenlik sistemleriyle birlikte yeni dükkanlarına kavuşan Pazar esnafı, anahtarlarını aldıktan sonra en kısa sürede yerleşip, satışlarına başlayacaklarını belirttiler. Pazar yerinin bu kadar kısa sürede kendilerine teslim edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Pazar esnafından bazıları duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

-Hacı Kasım Ersoy: Mallarımızın gözümüzün önünde yanmış olması bizim için bir felaketti. Bu felaketin ardından Sayın Başkanımız Melih Bey ve ekibi, devlet büyüklerimiz hepsi beraber bizim o acımıza ortak oldular. Sonra da 3 ay gibi kısa bir sürede yapacaklarını söylediler. Söz verdiler ve sözlerini de en güzel şekilde yerine getirdiler. Bizim baraka halindeki dükkanlarımızı çok daha iyi bir duruma getirerek, en kısa sürede teslim ettiler.

-Nedim Gürcan: Yangını an ve an izledim ve şahit oldum. Ama bugün onun bütün üzüntüleri gitti. Mutluluğunu yaşıyoruz. İlk başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek olsun, ATO başkanımız olsun bize çok yardımcı oldular. Dükkanlarımızı dedikleri günden daha erken teslim aldık. Pazar yeri daha güzel daha modern hale geldi. Allah herkesten razı olsun. Eskiden baraka gibiydi, şimdi çok çok daha güzel.

-Abdullah Haksever: Yangını çok korkunçtu, her taraf yandı. Biz de sanki, dükkanlarla birlikte yandık. Eskisine göre dükkanlar saraya dönmüş vaziyette, mükemmel oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz . Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181