Ankara'da taşınacak askeri alanlar çalıştayı yapıldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, taşınacak askeri bölgelerden, ağaç yetişmiş olan alanların “yeşil alan” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Tüm bu bölgelerin Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim” dedi. 

“Taşınacak Olan Askeri Birlik Bölgelerinin Alternatif Alan Kullanımlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı”,Gençlik Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) tarafından organize edilen çalıştaya Başkan Melih Gökçek’in yanı sıra çeşitli üniversitelerden mimarlar, şehir plancıları, sosyologlar, uzmanlar, siyaset bilimcileri ve ilgili belediye bürokratları katıldı.

BAŞKAN GÖKÇEK: “YEŞİL ALANLAR KORUNACAK” 
Toplantıya katılan öğretim görevlileri, profesörler ve katılımcılara katkıları nedeniyle teşekkür ederek sözlerine Başlayan Başkan Gökçek, “İnşallah, kısa adı ŞAR olan bu kuruluş ile birlikte Ankaramızıngeleceğiyle ilgili güzel bir fikir jimnastiği yapacağız” dedi. 

“Ankara’daki askeri bölgelerin nasıl değerlendirilmesine dair herkes çalıştaydafikrini söyleyecek” diyekonuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Kamuoyunda çok değişik ifadeler, fikirler var.Her kafadan bir ses çıkıyor. Konunun sahibi tabiî ki de hükümetimiz. Ama hükümetimize yerel yönetim olarak mutlaka fikrimizi arz etmek ve inşallah da kabul ettirmek isteriz.”
Askeri alanların “kesinlikle ve kesinlikle”ağırlıklı olarak yeşil alan olmasının temel fikri olduğunun altını çizen Başkan Melih Gökçek, “Ama öyle alanlar var ki üzerinde en ufak bir ağaç bile yok, tamamen kıraç vaziyette olan araziler var. Elbette bunların da değişik şekilde değerlendirilmesi, hükümetin uygun göreceği tarzda, bizim yapacağımız teklifler tarzında değerlendirilmesi mümkün olacak. Ama ağacı ortaya çıkmış yeşil alan olarak ortaya çıkmış olan alanların kesinlikle ve kesinlikle Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiğini kanaatindeyim” dedi.

Başkan Gökçek, konuşmasını, “İnşallah bu konu bugün çok daha net olarak ortaya çıkacak. Ben özellikle bu konuda katılımcılara teşekkür ediyorum, değerli fikirlerinden yararlanılacağına inanıyorum.Tekrar hepsine hoş geldiniz diyorum” diyerek tamamladı.

BİLİM DANIŞMA KURULU BAŞKANI AKGÜN: “ANKARA, TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ŞEHİRLERİNDEN BİRİ” 
ŞAR Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Ankara’nın Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirlerden birisi olduğunu, bunun da son 25 yılda Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek tarafından sağlandığının altını çizerek, “Hepimizin gözü önünde fiziki anlamda değişen bir şehir var” dedi. 

Taşınacak askeri alanlarda yapılabileceklerin masaya yatırıldığı Çalıştay’ın bir ilk olduğunu ancak son olmayacağını da kaydeden Prof. Akgün, “Bu toplantımızın Ankara ve ülkemiz adına faydalı bir toplantı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Çalıştay’ınmoderatörlüğünü üstlenen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de daha önce Türkiye’de tecrübe edilmemiş bir konunun tartışılacağını ifade ederek, “15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerimizdeki askeri alanların başka ne amaçla kullanılabileceği gibi daha önce hiç tartışmadığımız bir konu gündeme geldi… Bu Çalıştay’a iyi bir fikir vermesi temennisiyle başlıyoruz” dedi. 

Çalıştay’ın sonunda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek, Çalıştay’ın ardından tüm katılımcıların ortak fikirlerinden oluşan bir Sonuç Belgesi’nin açıklanacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181