Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda sona gelindi!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Çelik karkasların montajı, çatı ve iç mekan bölücü panel imalatı tamamlandı, kepenk sistemleri montajı da büyük ölçüde bitirilerek, asma tavan ve zemin kaplamalarına başlandı” dedi.

Aynı yerde yapılan Osmanlı Halk Pazarı’nı 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini hatırlatan ve söz verdikleri gibi kısa sürede bitireceklerini belirten Vedat Üçpınar, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 24 saat geceli gündüzlü yapımı sürdürülen ve tamamlanma aşamasında olan yeni Halk Pazarı’nın çok daha modern, konforlu ve yangına dayanıklı olduğunu söyledi.
ATO ile ortaklaşa yapımı sürdürülen Osmanlı Halk Pazarı’nda, 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit, abdesthane tuvaletler yer alıyor.

En modern ısıtma ve soğutma sistemiyle kurulan Halk Pazarı, suya ve yangına dayanıklı malzemelerle yapılıyor. Pazarda güvenlik amacıyla 24 saat kamerayla izleme yapılacak. Jeneratör sisteminin bulunacağı, tüm giriş ve çıkışlarda fotoselli ve hava perdeli kapıların yer alacağı Halk Pazarı'nda, tüm dükkanlar, kumandalı ve butonlu çift emniyetli modern görünüşe sahip kepenk sistemiyle donatılacak. İçeride oluşturulan ızgara sistemiyle, temizlik ve bakımın rahat yapılması sağlanacak. Ara koridorların tavanları polikarbon malzemeyle kaplanarak, doğal gün ışığından yararlanılarak, ferah bir ortam sağlanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181