Ankara Şentepe Teleferiği yeniden hizmete açıldı!
EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, Şentepe Teleferiği’nde15 gün süreyle, 22 direkte bulunan ekipmanların yıllık ana bakımı ve ihtiyaç duyulan parçalarının değiştirilmesinin yapıldığını kaydettiler. Yetkililerin verdiği bilgiye göre; teleferikte direkler üzerinde bulunan rulmanların yağlanması ve bakımı yapıldı, arızalı olanlar değiştirildi. Ayrıca direkler üzerinde halatın emniyetini kontrol eden sensörlerin bakımı ve kontrolleri de gerçekleştirildi.

KABİNLER DE BAKIMDAN GEÇTİ
Sistemdeki kabinlerin bakımlarının ve gerekli kontrollerinin de yapıldığını kaydeden EGO yetkilileri, “Kabinlerin halatla olan bağlantı sistemleri güvenlik yönünden tek tek kontrol edilip, gerekli ağırlık testlerinden geçirilmiştir. Dolayısıyla tesisimiz işletmeye hazırdır ve servise başlanmıştır” bilgisini verdiler. İlerleyen günlerde 2 günlük bir ara daha verilerek zorunlu olan periyodik bakımın da gerçekleştirileceğini belirten Yetkililer, "Tesisimizin sağlıklı ve güven içinde çalışması için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz" dediler.

HER GÜN 20-25 BİN ANKARALI ÜCRETSİZ TAŞINIYOR
Toplu taşıma amacıyla Türkiye’de ilk kez Başkent'te kullanılan Şentepe Teleferiği'ndegünde ortalama 20- 25 bin Ankaralı, Şentepe’den Yenimahalle Metro İstasyonu’na;metrodan çıkanlar da beklemeden Şentepe bölgesine ulaştırılıyor. Metroyla senkronize çalışan teleferik sistemi, hem trafiğin rahatlamasına yardımcı oluyor, hem de engelli, yaşlı, çocuk, her kesim tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181