Ankara Sincan'da Yenikent-Temelli Bulvarı'nın temeli atıldı!
Sincan’da dev projenin ilk adımı atıldı. Yenikent- Temelli Bulvarı projesinin temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ulaşım ağına alınan 40 kilometrelik bulvar ile Sincan rahat bir nefes alacak. 325 milyon değerindeki dev yatırımın 2019 yılının Eylül ayında bitmesi planlanıyor.

Sincan’ da 320 milyonluk dev yatırımın temeli atıldı. Başbakan Binali Yıldırımın katılımıyla gerçekleşen törene; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,  Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Müsteşarı ve Yenikent-Temelli bulvarında büyük emeği olan AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Ankara Valisi Ercan Topaca,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekilleri; Fatih Şahin, Ertan Aydın, Ahmet Gündoğdu, Nevzat Ceylan, Murat Alparslan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve binlerce vatandaş katıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN TUNA’YA TEŞEKKÜR
Temel atma töreninde coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Binali Yıldırım bu projeyle Sincan’ın ulaşımda bir marka olacağını söyledi. Başbakan Yıldırım “Benim Ulaştırma Bakanlığı dönemimden itibaren bu projenin peşine düşerek ilerlemesini sağlayan ve gayret gösteren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YENİ İŞ İMKÂNLARI DOĞACAK”
Başbakan Yıldırım Yenikent- Temelli Bulvarının önemini şu sözlerle anlattı: “Bu yol açıldığı zaman sanayi merkezleri arasında ulaşım çok kolaylaşacak. Ulaşım daha güvenli hale gelecek. Proje bittiğinde Ankara-Eskişehir üzerinden Güney Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz'e ulaşım şehir içine girmeden yapılmış olacak. Bu projeyle inşa edilecek köprüler, kavşaklar ve ana güzergâha katılım noktaları daha güvenli hale gelecek. Proje tamamlandığında Ankara Çevre Otoyolu ve şehir içi trafiği tamamen rahatlamış olacak. Bölgede yeni sanayi sitesi kurulacak, yeni iş ve aş alanları oluşacak.”

YENİ YATIRIMLAR YOLDA
14 Nisan’ da Sincan’da olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım “ Sincan Belediye Başkanımız Mustafa Tuna Sincan’daki talepleri ve beklentileri bizlere bildirdi. Şimdi artık o istekleri yerine getirme zamanı. Birer birer bu projeleri hayata geçiriyoruz” diyerek birçok yatırımın müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım Sincan Dev Spor Kompleksinin de yapımına başlandığının altını çizdi. Yıldırım “ İnşallah önümüzdeki aylarda içinde ağız ve diş sağlığı merkezi de bulunan bir hastanenin ihalesini gerçekleştireceğiz ve yapımına başlayacağız” dedi. Banliyö hattının Yenikent’e kadar uzatılacağını ifade eden Yıldırım Sincanlıların her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi. Yıldırım “Tek derdimiz sizin gülen yüzünüz. Sizin yüzünüz gülsün, bizim için en büyük mutluluk" dedi.

HEP BERABER EL ELE
Temel atma töreninin Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Başbakanın Sincan’ın hep yanında olduğunu aktardı. Başkan Tuna “ Başbakanımız geçmişten bugüne her çalışmamızda her hizmetimizde bizlere önayak oldu. İnşallah bundan sonra da hep beraber daha iyi yatırımları el ele gerçekleştireceğiz. Bugün bizler Yeni Türkiye’ye dev bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerçekleştireceğimiz projeler ile Sincan’ımızı en iyi noktalara getirmeye gayret edeceğiz. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile el ele durmadan vatandaşlarımız için çalışacağız” diye konuştu.

ANKARA İÇİN ÖNEMLİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ulaşım ağına anılan Yenikent-Temelli Bulvarı ile Sincan değişimin kapısını aralıyor. 40 kilometre uzunluğundaki Bulvar Sincan’ı kavşak noktası yapıyor. Yenikent Temelli Bulvarı projesinde yedisi köprülü olmak üzere toplam 11 kavşak, 6 alt ve üst geçit köprüsü, 247 ve 520 metre uzunluğunda 2 viyadük bulunuyor. Dev bulvar, Sincan'ın kent ulaşımı için de büyük bir öneme sahip. Sincan halkı, bulvar sayesinde İstanbul Yolu ve Eskişehir Yolu'na kısa sürede bağlanacak. Yolun tamamlanmasının ardından önümüzdeki dönemde Sincan Ankara’nın parlayan yıldızı olacak. İlçede bulunan 6 organize sanayi bölgesinin ortasından geçen bulvar bu özelliğiyle de sanayi ve ihracat için büyük önem taşıyor.

Sincan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181