Ankara'ya Avrupa'nın en büyük outleti yapılacak!
Başkent'in alışveriş merkezleri açısından en hareketli akslarından olan Eskişehir Yolu üzerinde, Avrupa'nın en büyük outlet projesi yükselecek. Konuyla ilgili  Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yurt dışı seyahatleri yaparak bir çok ülkedeki projeleri görme ve değerlendirme fırsatı bulduklarını anlattı. Ballıkuyumcu mevkiinde gerçekleşecek olan projenin önümüzdeki yıl içerisinde hizmete açılacağını belirtti.Bezci, "Bu proje ile hem Ankara hem de Türkiye genelinde bir ilk gerçekleştirceğiz. Avrupa'nın en büyük outlet projesi burada yükseleceğinden burası alışverişin kalbi haline gelecek" diye konuştu.

"TİCARETİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR"
Salih Bezci, outletin şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta inşa edileceğini söyledi. Dünya'da da AVM'ler ve bu tür projelerin şehir merkezinden uzakta olduğunu dile getiren Bezci sözlerine şöyle devam etti: "Bizim şu an yükselecek olan projemizin bir benzeri İtalya'da Milano da var. Şehre olan konumu 80 km. New York'ta, 75 km, Londra'da ise trenle 1 saat. Outlet şehir dışında olursa, sezondaki satılmayan ürünler gelip burada satılır. Bizimde hedefimiz bu. Dünyada da ticaretin şekli buna doğru gidiyor. Mesela Çin'de sadece bir firmanın 200 outleti var."

"NÜFUS EŞİTLENECEK"
Salih Bezci, Eskişehir Yolu üzerinde Ballıkuyumcu mevkiinde konumlanacak olan projenin 450 bin metrekarelik bir alanda inşaasma başlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti: "Ankara'nın bazı alışveriş merkezlerine baktığımızda Armada 25 bin metrekare, Panora ise 30 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Yapılacak bu outlet projesinde hem konut hem de alışveriş merkezi bir arada olacak. Artık gece ve gündüz nüfuslarının eşit olması gerekiyor. Öbür türlü gece nüfusu olmayan yerler yaşamıyor. Akşam 18.00'den 17.00'den sonra hayat duruyor. Mesela Kızılay ve Siteler'e belli bir saatten sonra alışverişe gidilmiyor. Dünya da şehirleşme yapılırken bu kavramın ön plana çıktığını görüyoruz. Bizim de buradaki hedefimiz bu. Burada outlet türü bir 'açık mağazacılık' kültürünü burada yaşatacağız. 4 bin konut yükselecek. Burayı daimi aktivite haline sokacak."

BAŞKENT ALIŞVERİŞİN KALBİ OLACAK
Outlet projesi ile Ankara'nın alışverişte "yıldız" konumuna geleceğini iddia eden Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskişehir Yolu'na baktığımız zaman burası batı aksı. Yazın ise bu aks tatile giden insanların yoğun olarak kullandığı bir istikamet. Mesela Afyon'da bir outlet var ve gayet güzel işliyor. İnsanlar ihtiyaçlarını burada karşılıyor. Belki Avrupa'da bile bu kadar büyük bir outlet yok. Biz bu proje ile sadece Ankara'ya değil Ankara'nın çevresinede hitap edeceğiz. Bu yayıldığı zaman Ortadoğu'dan bile insanlar alışveriş için geleceği için hem ekonomik hem de şehrin yaşantısına heyecan katacağını düşünüyoruz. Yabancı turist ağırlıklı olarak Ankara'yı alışveriş üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz. Yörsel mağazalar ve ürünlerde olacak. Krokiler de alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız için kolaylık sağlayacak. Hafta sonu en az 100 bin kişinin gelip alışveriş yapacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde yapımına başlıyoruz."

ANKARA'YA OUTLET TURLARI DÜZENLENECEK
"Avrupa'nın en büyük outleti" olacak proje için yurt dışında inceleme yaptıklarını ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, "Alışveriş denilince akıllara Paris, Milano ve Londra gelir. Biz de yalnızca alışveriş için turların düzenlendiği kentlerdeki outlet projelerini incelemek istedik" dedi. Beczi, "Ülkemizdeki 'outlet' anlayışı ile Avrupa'daki çok farklı. Kent merkezlerinin kilometrelerce uzağına inşa edilen bu outletler turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Projemiz sayesinde sadece Ankaralılar değil diğer kentlerden, komşu ülkelerden de çok sayıda turist gerçek outlet kültürüyle tanışacak" diye konuştu. 

Dilara AYDOĞDU/Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181