Ankaralı'nın konutta ilk kriteri konfor!
Kentteki gelişim yatırımcının Ankara'ya olan ilgisini de artırırken, inşaat sektörü temsilcilerine göre Başkent'teki önlenemez yükselişi kazanca dönüştürmek isteyenleri ise kent dışından gelen yatırımcılar oluşturuyor.

Konut anlamında Beytepe, İncek ve Çayyolu gibi yerleşim yerlerinin son yıllarda yükselişe geçtiğini kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı lc Mimar Murat Altuntaş, kent merkezinde aradığı konforu bulamayan alıcının bu bölgelere yöneldiğini ifade etti. Bu tercihin Ankaralı alıcının konut alma konusundaki tavrından kaynaklandığını belirten Altuntaş, şunları söyledi:

146 BİN KONUT SATILDI
"Ankaralı konutu oturmak Icin alıyor ve bir yasam alanı olarak önemsiyor. En büyük kriteri ise konfor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp sosyallesebilecegi, yasam standartlarını artıracak geniş ve kaliteli alanlar istiyor. Ankara'da geçtiğimiz yıl 146 bin 537 konut satışı gerçekleşti. Bu verinin önemli bir kısmını yatırımcıların oluşturduğunu söylemek mümkün. Buradaki en önemli ayrıntı, bu yatırımcıların kimliği. Baskent'te konuta yatırım yapanların Anadolu'dan geldiğini söyleyebiliriz. Kentin yatırımcıya kucak açan yapısı, yüksek getirlye olanak tanıması ve büyüme potansiyeli, dışarıdan Ankara'yı gözlemleyen yatırımcının ilgisini çekiyor." Altuntas, dışarıdan gelen yatırımcının Ankara'yı tercih etmesinde kenti öne çıkaran özelliklerin yattığını ifade etti. 

Star Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181